DanBAN PARTNER

Startup

wise guys

Startup Wise Guys er Europas mest erfarne B2B-startup-accelerator og en af de mest aktive investorer i early-stage startups. Grundlagt i Tallinn, Estland i 2012, har vi hjulpet mere end 800 founders med at tage deres startups til det næste niveau. Indtil nu har vi foretaget 400 investeringer i startups, 13 exits og opnået en samlet overlevelses- og succesrate på over 77%. Startup Wise Guys er også stolt medlem af DanBAN og samarbejder med andre Business Angel-netværk på tværs af Europa.

Der er forskellige investeringsmuligheder under Startup Wise Guys, der i øjeblikket (Q3 2023) er åbne for yderligere investorer. Blandt disse er flagskibet Challenger 2-fonden, Opportunity 1-fonden, der investerer i de mest lovende startups fra Startup Wise Guys, samt fonde med fokus enten på specifikke geografiske områder som Afrika eller vertikaler som Cyber og Cleantech. Med disse fonde sigter vi mod at investere i mindst 200 startups primært i Europa og Afrika i løbet af 2023/24. Vi lavede 120 investeringer i 2022. Minimumsbeløbet der kræves for at investere, afhænger af den specifikke fond. For at investere i hovedinvesteringsselskabet Challenger er minimumsbeløbet 250.000 euro, men DanBAN-medlemmer kan få oplysninger om en lavere minimumsgrænse ved at henvende sig.

Følg os på sociale medier eller tilmeld dig det månedlige nyhedsbrev for at få de seneste opdateringer.

Hvem er Startup Wise Guys?

Startup Wise Guys acceleratorfonde giver adgang til diversificeret venturekapital på markeder med dokumenteret track record og eksklusiv adgang til investeringsmuligheder for LP’er (Limited Partners).

Vi kan godt lide at kalde os selv “diamantminerne”, da vores langvarige tilstedeværelse på oversete markeder og stærke netværk af investorer, mentorer, porteføljeselskaber og økosystemhubs giver os adgang til tidlige startups med stort vækstpotentiale, før de kommer på radaren for andre.

Vi investerer i  B2B-startups med passionerede founders inden for følgende vertikaler: SaaS, Fintech, Cybersecurity, Bæredygtighed, Extended Reality (XR), og fra 2023 også i Proptech og Web3.

Flertallet af vores investeringer er acceleratorinvesteringer på op til 100.000 euro med en programafgift inkluderet. De bedst præsterende startups fra acceleratorinvesteringer er berettigede til opfølgningsfinansiering på op til 300.000 euro. Vi investerer også direkte i udvalgte startups, der er længere i deres udvikling og ikke passer ind i vores acceleratoraftale.

Vi investerer i ambitiøse tekniske teams med en stærk match mellem stifter og marked, der søger at opbygge store internationale virksomheder. Virksomhederne skal have deres produkt klar med nogen form for initial kundetilslutning, MRR eller omsætning.

Vi er geografisk agnostiske og sandsynligvis en af de meget få virkelig internationale acceleratorfonde, der er repræsenteret af founders fra over 60 nationaliteter. Dog er der visse geografiske præferencer for specifikke fonde, for eksempel Afrika Micro-fonden.

Kontakt os hvis du ønsker at høre mere om Startup Wise Guys.

Hvorfor Startup Wise Guys?

Vi har været på markedet i over 11 år og har med succes ført acceleratorfond-modellen. Med andre ord har vi en fantastisk track record og ekspertise, der er uden sammenligning i forhold til andre europæiske accelerators. Startup Wise Guys-porteføljen tæller blandt andet startups som Ready Player Me, kevin., StepShot og Ondato. En række globalt anerkendte investorer er gået med i vores porteføljeinvesteringer, herunder A16Z, Accel, Lead ventures, Northzone og AV8.

Vi har også fået ekstern anerkendelse – europæiske VCs har i en artikel fra Sifted placeret Startup Wise Guys blandt de fem bedste accelerators globalt, og vi blev kåret som “Hottest Accelerator” ved Europas Startup Awards i 2021 og anerkendt som “Best Accelerator” ved Global Startup Awards 2023. Vi sigter efter at blive det foretrukne acceleratorprogram og investor for enhver B2B-startup, der ønsker at skalere globalt.

Med de nyere fonde vil vi ikke kun prioritere acceleratorinvesteringer og opfølgningsinvesteringer, men også direkte investeringer i vækstfasevirksomheder. Bemærkelsesværdige tidligere direkte investeringer inkluderer mobilitets-unicorn Bolt, bilabonnementservice Planet42 og Katana, en ERP-løsning til producenter.

De nye fonde vil give Startup Wise Guys mulighed for at intensivere sine investeringer og udvide på underfinansierede markeder og sin tilstedeværelse i Europa og Afrika. Nylige kontoråbninger i Italien og Spanien gør det muligt for os at nå flere founders i Syd- og Vesteuropa samt i Latinamerika og Nordafrika.

Team

Derfor samarbejder vi med DanBAN

Styrker økosystemet

Vi opnår gode synergier ved at afholde fælles events.

Fælles events

Vi afholder fælles events, herunder pitch events, uddannelse mv.

Sparring og dealflow

Vi deler erfaringer og dealflow for at sikre gode investeringer.

Sådan hjælper denne Partner

Rådgivning til vækst

Skriv om rådgivning her

Sparring og input

Vi opnår gode synergier ved at afholde fælles events.

Styrkelse af økosystemet

Vi opnår gode synergier ved at afholde fælles events.

Styrkelse af økosystemet

Vi opnår gode synergier ved at afholde fælles events.

Søger din startup kapital?

Læs om mulighederne og ansøg om investering.

Er vi et match?

Udfyld skemaet og se om I kan søge en investering gennem vores netværk af Business Angels.

1. Startup ansøgning