Bliv medlem i Danmarks Business Angel netværk

Bliv en del af et netværk med +350 medlemmere. Få adgang til det bedste dealflow, et stærkt investor netværk samt en række events og uddannelsesaktiviteter.

Vi samarbejder med

Stort dealflow

Vi modtager årligt ca. 600 startup ansøgninger via vores platform Dealum. Du vil løbende blive eksponeret for nye investeringsmuligheder både online via vores platform og offline via vores mange fysiske events.

Netværk

DanBAN er Danmarks mest aktive netværk for Business Angels. Med over 350 medlemmer og over 70 arrangementer om året, giver vi dig mulighed for, at skabe nye bekendtskaber og et professionelt netværk.

Uddannelser

DanBAN tilbyder alle medlemmer en række forskellige business angel uddannelser i form af vores "Angel Program", "DanBAN Academy", "DanBAN Bestyrelsesuddannelse" og EBAN's platform.

Unikke fordele

Du kan investerer med i vores DanBAN co-investment fond og gennem vores partnere får du adgang til et kartotek af dokumenter samt gratis abonnement hos Bootstrapping, og Aktive ejere.

Kommende events og uddannelser

Vores uddannelser til Business Angels

 • Angel Program by DanBAN

  Seks moduler som klæder dig på til livet som Business Angel.

 • DanBAN academy

  Bliv kliogere på alt fra samarbejdspartnere og IP Due Diligence til ejeraftaler og exit-strategier.

 • DanBAN bestyrelsesuddannelse

  I samarbejde med CBS: Der arbejdes med opgaver, problemstillinger og dilemmaer i startup og scaleup virksomheder.

 • Eban

  Gennem vores søsterorganisation får du adgang til investeringsguides, Eban TV, dokumenter og publikationer.

Medlemmer fortæller...

Bo Wase
Bo Wase
Læs mere
"Investering i startups handler om deal sourcing, uddannelse og netværk. Jeg er medlem, fordi jeg via DanBAN bliver præsenteret for en bred vifte af udvalgte startups. Investering kræver kendskab til de juridiske rammer og til økosystemet – emner som også faciliteres via events i DanBAN. Endelig er det min personlige tilgang at investering er mest meningsfuldt i partnerskab med andre business angels."
Maria Sundlöf
Maria Sundlöf
Læs mere
"Jeg er medlem i DanBAN for at finde investeringer i nye innovative virksomheder og bidrage med mine kompetencer for at hjælpe dem videre i jagten på vækst. I netværket har jeg lært mange andre Business Angels at kende, som deler min interesse og som jeg kan investere sammen med. Netværket har givet mig mulighed for deltage i mange forskellige arrangementer og uddannelser, som kun har styrket mine kompetencer som Business Angel."
Poul Carstensen
Poul Carstensen
Læs mere
"Jeg er med i DanBAN for at blive præsenteret for de nye, innovative start ups, hvor man har mulighed for at investere ind på et tidligt stadie, og muligheden for at kunne hjælpe den pågældende virksomhed i en både interessant og kritisk fase, sammen med andre investorer. Derudover er DanBAN et helt fantastisk netværk, hvor jeg har mødt mange mennesker, som jeg ellers ikke ville have mødt. Det er et netværk, der giver utrolig stor indsigt ind i investor miljøet og stor input i form af læring og sparring fra andre medlemmer."
Charlotte Aaby Smith
Charlotte Aaby Smith
Læs mere
"Jeg blev DanBAN medlem i 2013, og lige fra dag ét har jeg oplevet et utroligt åbent og imødekommende netværk. Ånden er at alle hjælper alle, hvis man beder om hjælp eller gode råd. Jeg har været medlem i mange forskellige professionelle netværk, men DanBAN er helt unikt, og giver mig meget kompetence og bedre sikkerhed i mine investeringer - og hen af vejen rigtig gode venskaber."
Laila Annabel Johansen
Læs mere
"DanBAN giver mig et fantastisk netværk af dygtige, engagerede og imødekommende angel investors. Netværket giver mig adgang til et dealflow, som jeg ellers ikke ville have fået. Jeg fortrækker at investere via syndikeringer. På den måde lærer jeg af de mere erfarne engle, og dels dækker vi som gruppe over mange flere kompetencer, som gør os i bedre stand til at hjælpe virksomheden og beskytte vores investering."
Jeppe Vestergaard Frandsen
Jeppe Vestergaard Frandsen
Læs mere
"DANBAN er langt mere end en "enabler" for profitable investeringer i start-ups samt en vigtig katalysator for unge virksomheders vækstrejse. DANBAN er for mig et netværk af dygtige mennesker, der hjælper hinanden, udfordrer hinanden, skaber muligheder for hinanden, samarbejder, og danner venskaber. Og mest af alt, så er DANBAN en kilde til konstant læring, inspiration og indsigt i nyeste market trends, teknologier og industrier. DANBAN holder dig til ilden!"

Har du spørgsmål?

Find svar på de oftest stillede spørgsmål nedenfor.

DanBAN-investorerne investerer typisk på et tidligt stadie i skalerbare startups med et godt team og stort potentiale. DanBAN har over 350 investorer, alle med forskellige investeringspræferencer. Vi anbefaler, at startups som minimum har en fungerende MVP, før det giver mening at ansøge.

Investorerne foretager typisk investeringer efter grundlæggere, venner og familie selv har finansieret opstarten, og før eller samtidig med den første venturekapitalrunde.

Hvis du ønsker at blive medlem af DanBAN, skal du kunne opfylde en disse krav: 

 1. Du har en investeringsramme på mindst kr. 3 millioner som du har til hensigt at investere i startups: DanBAN er en forening af aktive Business Angels og derfor skal én af dine hensigter med et medlemskab være, at du vil opbygge en portefølje af startup investeringer over tid. Du skal derfor kunne dokumentere at du råder over mindst kr. 3 millioner i investerbar egenkapital i et 100% af dig ejet selskab (holdingselskab), eller i form af private midler. Hvis dokumentationen ikke findes tilgængelig i CVR, vil vi bede om en udtalelse fra din bank eller revisor, som bekræfter at egenkapitalen er tilstede. Egenkapitalen kan f.eks. være i form af aktier i børsnoterede virksomheder eller valuta. Hvis du allerede er investor i én eller flere startups tæller disse investeringer naturligvis også med i din investeringsramme på kr. 3 millioner.

 2. DanBAN medlemsundersøgelse: Som DanBAN medlem er man forpligtiget til, at deltage i den årlige analyse af investeringer foretaget af DanBANs medlemmer. Alle afgivne data behandles strengt fortroligt. Vi arbejder med en 100% svarrate, så vi kan danne os et realistisk billede af investeringsaktiviteten i netværket.

 3. Overholdelse af etiske retningslinjer: Vi værner om DanBAN’s renomme, og har derfor vedtaget et sæt etiske retningslinjer, som følger EBAN, den europæiske netværksorganisations anbefalinger. Alle ansøgere skal bekræfte, at de vil overholde retningslinjerne. Læs de etiske retningslinjer her.

Hvor meget der investeres er både et spørgsmål om den enkelte business angels risikovillighed og om hvilket kapitalbehov den respektive virksomhed har. De fleste investeringer ligger dog på omkring 100.000 – 250.000 DKK pr. angel, og et typisk investeringssyndikat består i gennemsnit af 6-10 business angels.

De fleste investeringer der foretages via. DanBANs medlemmer er syndikerede. Det vil sige, at de interesserede investorer typisk stifter et fælles investeringsselskab (oftest et ApS), som investorerne indskyder deres kapital i. Herefter er det investeringsselskabet, der investerer direkte ind i den respektive startup.

Investeringsselskabet tegnes typisk af 1-2 af de deltagende DanBAN investorer. Disse kaldes for aktive investorer og er også dem som repræsenterer investorerne over for iværksætterne fra startuppet.

De øvrige investorer er oftest passive investorer. Det har flere fordele med sig, blandt andet at investorerne bedre kan sprede deres risiko på flere spændende cases uden at skulle bruge lige meget tid på dem alle. Ligeledes behøver iværksætterne ikke at føre en løbende dialog med alle deres investorer, da det er de aktive investorer der står for at holde de passive investorer orienterede om virksomhedens drift og udvikling.

Vi anbefaler ikke specifikke typer af investeringer, og vi driver ikke en fond for DanBAN investorerne. Medlemmer af DanBAN træffer deres egne investeringsbeslutninger og investerer deres egen individuelle kapital direkte i startups. Det er også op til virksomhederne og investorerne selv at strukturere ethvert rådgivende samarbejde eller bestyrelsesforhold, som de må finde passende.

15.15: Check-in
15.30: Værtsindlæg & velkommen (Ny lokation ved hvert event)
15.50: 3 pitches + Q&A
16.30: Pause og netværk
17.00: 3 pitches + Q&A
17.30: Let anretning, vin og netværk.

Bemærk: alle andre startups, som skal pitche, er også tilstede under din præsentation.

DanBAN netværket består af mere end 350 private investorer. En stor del af netværkets medlemmer, har selv drevet virksomhed, solgt en virksomhed eller ledet større virksomheder. DanBANs medlemmer er aktive investorer og involverer sig ofte på bestyrelsesniveau.

Som medlem af DanBAN får du mulighed for, at deltage i en lang række uddannelsesmuligheder, pitch events, studieture og medlemsmøder, som har til formål at styrke din viden og dine kompetencer indenfor investeringer i startups.

For eksempel kan du deltage i vores halvårlige træningsprogram, Nordic Angel Program, der finder sted i samarbejde med andre business angel netværk i norden. Her deltager 20+ business angels, som i løbet af 3 måneder får uddannelse i alt fra opbygning af din investeringsportefølje, screening af startups, due diligence og sammensætning af den endelige deal. Foruden træningen får du også mulighed for selv at screene en lang række startups sammen med dine angel-kollegaer med henblik på at finde ét ellers flere startup(s) som I kan investere i.

Du har også mulighed for at blive matchet med én af de mere erfarne angels i Danish Business Angels, som kan agere mentor for dig. Og sidst men ikke mindst kan du også vælge blot at snuse til hvad det indebærer at investere i et startup ved at hoppe med på en aktuel investering som passiv investor.

Igennem vores online dealflow platform, Dealum og vores månedlige pitch events får du ydermere eksklusiv adgang, til at møde nogle af de mest spændende kapitalsøgende virksomheder fra det nordiske startup økosystem. Derudover møder du også mange ligesindede business angels, som du kan dele erfaringer og sparre med.

Når du møder en spændende virksomhed på én af vores pitch events eller via. vores online platform, som du overvejer at investere i, skal du tilkendegive din interesse på vores online platform. Herefter vil vores sekretariat samle alle interesserede angels og arrangere det indledende due diligence møde mellem angels og virksomheden. Derfra er det op til angels og iværksættere hvordan investeringen udmøntes.

Nej. DanBAN er en non-profit organisation, og vi opkræver ikke procenter, administrationsgebyr eller henvisningsgebyrer. Det er gratis for startups at deltage på pitch-events. Det er muligt da DanBAN finansieres af et årligt medlemskontingent fra vores medlemmer og partnere.

Som DanBAN-medlem betaler du et årligt et kontingent på 11.000 kr. ekskl. moms.

Medlemsskabet giver fuld adgang til alle netværkets fordele såsom pitch-events, dealflow på +500 cases årligt, DanBAN Academy, mulighed for deltagelse på Angel Program, DanBAN Bestyrelsesuddannelse og meget mere. 

Det korte svar er afgjort, JA.

DanBAN har været igennem en eksponentiel vækst de sidste par år og mange af vores nye medlemmer, som for eksempel for nyligt har solgt deres første virksomhed som iværksættere, har endnu ikke foretaget en investering endnu. DanBAN er således både en forening for helt nye som for de meget erfarne business angels.

Værdifællesskabet i DanBAN består i en stræben efter at videreudvikle sig som business angel, udvide sit netværk, forøge sine muligheder for at møde de bedste startups at investere i og at bidrage til at styrke det danske startup økosystem. Hvis du kan nikke genkendende til dette, er DanBAN uden tvivl noget for dig.

Ansøg medlemskab

Efter at du har udfyldt skemaet vil DanBAN’s bestyrelse gennemgå din ansøgning.
Pris: 11.000 kr./årligt (ekskl. moms)

Ny medlemstilmelding

Info om dig


Holding selskab


Apply for membership

After you have filled out the form, DanBAN’s board will review your application. Price: 11,000 DKK per year (excluding VAT).
[eng ]Ny medlemstilmelding

About you


Holding company