Tech-startup rejser millionbeløb til grøn omstilling i byggebranchen med investering fra DanBAN.
Woodsense har rejst 2,6 mil. kr. i ny investeringsrunde, som tæller medlemmer af Keystones og investorer fra DanBAN. Det nye kapitel skal især styrke tilstedeværelsen i de skandinaviske markeder, hvor de i dag har mere end 1000 sensorer ude i Danmark, Norge, Sverige og Finland.
Regeringens målsætning om en 70 pct. reduktion i CO2-udledning i 2030 indebærer blandt andet en national strategi for bæredygtigt byggeri. Her ses især mod klimavenlig byggematerialer og en reduktion af ressourcespild. “Byggeriet udgør omkring 40 pct af den samlede CO2 udledning i Danmark, og da træ lagrer CO2, giver det god mening at tænke materialet ind i byggeriet i større grad, end vi gør på nuværende tidspunkt.” forklarer Jeppe Rasmussen, founder af Woodsense.
Reducering af ressourceforbruget i byggebranchen er noget af det, Woodsense arbejder på at imødekomme med deres intelligente sensorløsning. Virksomheden, som i dag består af syv medarbejdere, blev grundlagt i 2019 med den mission at sikre kvaliteten af fremtidens træbyggeri ved at gøre det muligt for byggeriets aktører at fange fugtskader, når de opstår.
I dag har Woodsense landet en samlet investering på 2,6 millioner kr. fra en række investorer, herunder geninvestering fra medlemmer fra Keystones og medløb fra investorer fra business angel-netværket DanBAN.
Per Andersen, DanBAN investor om ambitionerne med investeringen:
Woodsense kom jeg i kontakt med ultimo 2020, hvor jeg var leadinvestor for første investeringsrunde. Investorgruppen var en blanding af Keystones og DANBAN investorer.
Teamet har stor interesse i tech og bæredygtighed og deres produkt rammer et “hul” i markedet for træbyggeri.
I anden investeringsrunde tog jeg kontakt til Lars Bonde som jeg mødt i en anden sag i DANBAN regi. Lars var meget interesset og samlede 4 andre DANBAN fra hans Angel program og sammen med mig og en anden investor etablerede vi et syndikat og investerede 1,4 mio kr. Næste skridt for Woodsense er at skalere til udlandet med Norden som første step. Da der ikke findes et lignende produkt i andre lande er der stort internationalt potentiale.
Per Andersen – DanBAN investor
Interview med founder Jeppe Rasmussen:
I forbindelse med den nye kapitalindsprøjtning, hvor Woodsense for alvor skal skalere videre på de øvrige nordiske markeder, var vi nysgerrige på hvordan det hele startede og hvordan vækstrejse har været og hvilke råd der kan gives til andre startups. Vi fik kort snak med founder og CEO Jeppe Rasmussen.
Hvad er Woodsense, og hvad gør konceptet unikt?
Hos Woodsense har vi skabt en sensorløsning til at minimere skader i trækonstruktioner ved at indsamle data om bl.a. træfugtighed, luftfugtighed, temperatur samt lokal vejrdata.
Hvad der gør os unikke, er måden vi analyserer den data, vores sensorer indsamler. Vi er de eneste, som har sensorer, der sender alarmer ud baseret på Machine Learning, som kan identificere uregelmæssige trends og svingninger customized til sensorens lokation, tidspunkt på året, lokation, m.m. Vores løsning giver derfor et værdifuldt og detaljeret indblik i elementernes tilstand.
Hvem er teamet bag Woodsense?
Woodsense blev grundlagt af Jeppe Rasmussen i 2019, men gradvist er teamet vokset og består i dag af 7 ansatte, som alle brænder for at fremme en grønnere byggebranchen.
Founder Jeppe Rasmussen – Founder, Woodsense
Hvordan har vækst-rejsen været fra idé start til i dag?
Woodsense startede med en lyst til at ændre noget i den forurenende byggebranche, som har så stort et potentiale. Vi kiggede på, hvordan sensorer kan bruges i bygninger, ligesom man ser på broer, i biler, m.m. Her blev vi bekendt med, at 3/4 af skader i bygninger er fugt relaterede.
Vi ønskede at lave teknologi, som gør det muligt at fange fugtskader, når de opstår. Vores sensorløsning blev derfor udviklet ud fra missionen om, at sikre fremtidens træbyggeri og er et produkt af hundredevis af samtaler med alle kæder i byggebranchen.
I februar 2021 fik Woodsense en investering på 1,1 mio. kr. fra 12 investorer fra Keystones, som vi brugte til at rykke Woodsense ud på det danske marked. Med vores nylige investering skal vi, udover at konsolidere Woodsense på det danske marked, for alvor skalere videre på de øvrige nordiske markeder, hvor der er et stort potentiale for sensorteknologi.
Hvordan stødte i på DanBAN?
Vi blev introduceret til DanBAN gennem vores DanBAN medlem Per Andersen.
Hvordan har det været at få DanBAN investorer om bord?
Det har været fantastisk at blive sat i kontakt med en divers gruppe hos DanBAN som kommer med kompetencer fra byggebranchen, finans, software, distributions netværk, m.m.
Vores oplevelse har været, at syndikatet er utroligt opmærksomme på at “spilde” mindst muligt tid for virksomheden, så de har gjort hvad de kunne for at få svar på spørgsmål på en struktureret måde og kørt alt de kunne uden om virksomheden. Det viser en fantastisk respekt og forståelse.
Hvilke råd vil I give til andre startups som søger funding, og som er på vækstrejse?
Hos Woodsense har det været afgørende at anerkende, at vi ikke kan alt selv. Det er vigtigt for os at finde folk, som kan bidrage med deres kompetencer og tilknytte dem virksomheden. Det er helt klart et råd, vi kan give videre: Bliv afklaret omkring, hvilke kompetencer I selv besidder, og hvor I har brug for at få tilført kompetencer.
Besøg Woodsense hjemmeside her.