Become a member of Denmark's business angel network

Get access to the best deal flow, a strong investor network and a range of events, and training activities.

Play Video

DanBAN PARTNERS

Stort dealflow

Vi modtager årligt ca. 600 startup ansøgninger via vores platform Dealum. Du vil løbende blive eksponeret for nye investeringsmuligheder både online via vores platform og offline via vores mange fysiske events.

Netværk

DanBAN er Danmarks mest aktive netværk for Business Angels. Med over 300 medlemmer og over 50 arrangementer om året, giver vi dig mulighed for, at skabe nye bekendtskaber og et professionelt netværk.

Uddannelser

DanBAN tilbyder alle medlemmer en række forskellige business angel uddannelser i form af "Angel Program by Danish Business Angels", "DanBAN Academy", og "DanBAN Bestyrelsesuddannelse".

Unikke fordele

Du kan investerer med i vores DanBAN co-investment fond og gennem vores partnere får du adgang til et kartotek af dokumenter samt gratis abonnement hos Bootstrapping, og Aktive ejere.

Næste events

 • Bestyrrelsesuddannelse 3. juni 2022

  Dag 3, København

 • Angel Program 8. juni 2022

  Modul 6, København

Uddannelser

 • Angel Program by DanBAN

  Seks moduler som klæder dig på til livet som Business Angel.

 • DanBAN academy

  Bliv kliogere på alt fra samarbejdspartnere og IP Due Diligence til ejeraftaler og exit-strategier.

 • DanBAN bestyrelsesuddannelse

  I samarbejde med CBS: Der arbejdes med opgaver, problemstillinger og dilemmaer i startup og scaleup virksomheder.

 • TT38 - Human due diligence

  TT38 testen kan anvendes til at analysere og sammensætte det optimale team.

 • Eban

  Gennem vores søsterorganisation får du adgang til investeringsguides, Eban TV, dokumenter og publikationer.

Medlemmer fortæller...

Bo Wase
Bo Wase
Read More
"Investing in startups is about deal sourcing, training and networking. I am a member because via DanBAN I am presented with a wide range of selected startups. Investment requires knowledge of the legal framework and the ecosystem — topics that are also facilitated through events in DanBAN. Finally, my personal approach is that investing is most meaningful when partnering with other business angels.
Maria Sundlöf
Maria Sundlöf
Read More
"I am a member of DanBAN to find investments in new innovative companies and contribute my skills to help them further in the pursuit of growth. In the network, I have got to know many other Business Angels who share my interest, and who I can invest with. The network has given me the opportunity to participate in many different events and training sessions that have only strengthened my skills as a business angel. "
Poul Carstensen
Poul Carstensen
Read More
"Jeg er med i DanBAN for at blive præsenteret for de nye, innovative start ups, hvor man har mulighed for at investere ind på et tidligt stadie, og muligheden for at kunne hjælpe den pågældende virksomhed i en både interessant og kritisk fase, sammen med andre investorer. Derudover er DanBAN et helt fantastisk netværk, hvor jeg har mødt mange mennesker, som jeg ellers ikke ville have mødt. Det er et netværk, der giver utrolig stor indsigt ind i investor miljøet og stor input i form af læring og sparring fra andre medlemmer."
Charlotte Aaby Smith
Charlotte Aaby Smith
Read More
"I became a DanBAN member in 2013, and from day one I have experienced an incredibly open and welcoming network. Whether you ask for help or good advice, the spirit is that everyone helps everyone. I have been a member of many different professional networks, but DanBAN is completely unique. It gives me a lot of competence and better security in my investments — and by the way, really good friendships. "
Laila Annabel Johansen
Read More
"DanBAN giver mig et fantastisk netværk af dygtige, engagerede og imødekommende angel investors. Netværket giver mig adgang til et dealflow, som jeg ellers ikke ville have fået. Jeg fortrækker at investere via syndikeringer. På den måde lærer jeg af de mere erfarne engle, og dels dækker vi som gruppe over mange flere kompetencer, som gør os i bedre stand til at hjælpe virksomheden og beskytte vores investering."
Jeppe Vestergaard Frandsen
Jeppe Vestergaard Frandsen
Read More
"DANBAN er langt mere end en "enabler" for profitable investeringer i start-ups samt en vigtig katalysator for unge virksomheders vækstrejse. DANBAN er for mig et netværk af dygtige mennesker, der hjælper hinanden, udfordrer hinanden, skaber muligheder for hinanden, samarbejder, og danner venskaber. Og mest af alt, så er DANBAN en kilde til konstant læring, inspiration og indsigt i nyeste market trends, teknologier og industrier. DANBAN holder dig til ilden!"

Do you have any questions?

Hvad får jeg som medlem?

Som medlem af DanBAN får du bl.a. adgang til attraktive deals, et landsdækkende netværk af business angels, og en lang række af investerings-relevante arrangementer. Netværkets formål er at skabe værdi i virksomheder ved at tilbyde intelligent sparring og kapitalformidling.

Hvad kræver det at blive medlem?

Hvis du ønsker at blive medlem af DanBAN, skal du kunne opfylde en disse krav: 

 1. Du har en investeringsramme på mindst kr. 3 millioner som du har til hensigt at investere i startups: DanBAN er en forening af aktive Business Angels og derfor skal én af dine hensigter med et medlemskab være, at du vil opbygge en portefølje af startup investeringer over tid. Du skal derfor kunne dokumentere at du råder over mindst kr. 3 millioner i investerbar egenkapital i et 100% af dig ejet selskab (holdingselskab), eller i form af private midler. Hvis dokumentationen ikke findes tilgængelig i CVR, vil vi bede om en udtalelse fra din bank eller revisor, som bekræfter at egenkapitalen er tilstede. Egenkapitalen kan f.eks. være i form af aktier i børsnoterede virksomheder eller valuta. Hvis du allerede er investor i én eller flere startups tæller disse investeringer naturligvis også med i din investeringsramme på kr. 3 millioner.
 2. DanBAN medlemsundersøgelse: Som DanBAN medlem er man forpligtiget til, at deltage i den årlige analyse af investeringer foretaget af DanBANs medlemmer. Alle afgivne data behandles strengt fortroligt. Vi arbejder med en 100% svarrate, så vi kan danne os et realistisk billede af investeringsaktiviteten i netværket.
 3. Overholdelse af etiske retningslinjer: Vi værner om DanBAN’s renomme, og har derfor vedtaget et sæt etiske retningslinjer, som følger EBAN, den europæiske netværksorganisations anbefalinger. Alle ansøgere skal bekræfte, at de vil overholde retningslinjerne. Læs de etiske retningslinjer her.

Hvor meget investeres der pr. investor i DanBAN?

Hvor meget der investeres er både et spørgsmål om den enkelte business angels risikovillighed og om hvilket kapitalbehov den respektive virksomhed har. De fleste investeringer ligger dog på omkring 100.000 – 250.000 DKK pr. angel, og et typisk investeringssyndikat består i gennemsnit af 6-10 business angels.

Hvordan foretages investeringer typisk?

De fleste investeringer der foretages via. DanBANs medlemmer er syndikerede. Det vil sige, at de interesserede investorer typisk stifter et fælles investeringsselskab (oftest et ApS), som investorerne indskyder deres kapital i. Herefter er det investeringsselskabet, der investerer direkte ind i den respektive startup.

Investeringsselskabet tegnes typisk af 1-2 af de deltagende DanBAN investorer. Disse kaldes for aktive investorer og er også dem som repræsenterer investorerne over for iværksætterne fra startuppet.

De øvrige investorer er oftest passive investorer. Det har flere fordele med sig, blandt andet at investorerne bedre kan sprede deres risiko på flere spændende cases uden at skulle bruge lige meget tid på dem alle. Ligeledes behøver iværksætterne ikke at føre en løbende dialog med alle deres investorer, da det er de aktive investorer der står for at holde de passive investorer orienterede om virksomhedens drift og udvikling.

Jeg har ikke investeret i startups før, er DanBAN netværket så noget fo rmig?

DanBAN har været igennem en eksponentiel vækst de sidste par år og mange af vores nye medlemmer, som for eksempel for nyligt har solgt deres første virksomhed som iværksættere, har endnu ikke foretaget en investering endnu. DanBAN er således både en forening for helt nye som for de meget erfarne business angels.

Værdifællesskabet i DanBAN består i en stræben efter at videreudvikle sig som business angel, udvide sit netværk, forøge sine muligheder for at møde de bedste startups at investere i og at bidrage til at styrke det danske startup økosystem. Hvis du kan nikke genkendende til dette, er DanBAN uden tvivl noget for dig.

Hvem er medlem af netværket?

DanBAN netværket består af 300 private investorer. En stor del af netværkets medlemmer, har selv drevet virksomhed, solgt en virksomhed eller ledet større virksomheder. DanBANs medlemmer er aktive investorer og involverer sig ofte på bestyrelsesniveau.

Hvordan kommer jeg i gang med at investerer?

Som medlem af DanBAN får du mulighed for, at deltage i en lang række uddannelsesmuligheder, pitch events, studieture og medlemsmøder, som har til formål at styrke din viden og dine kompetencer indenfor investeringer i startups.

For eksempel kan du deltage i vores halvårlige træningsprogram, Nordic Angel Program, der finder sted i samarbejde med andre business angel netværk i norden. Her deltager 20+ business angels, som i løbet af 3 måneder får uddannelse i alt fra opbygning af din investeringsportefølje, screening af startups, due diligence og sammensætning af den endelige deal. Foruden træningen får du også mulighed for selv at screene en lang række startups sammen med dine angel-kollegaer med henblik på at finde ét ellers flere startup(s) som I kan investere i.

Du har også mulighed for at blive matchet med én af de mere erfarne angels i Danish Business Angels, som kan agere mentor for dig. Og sidst men ikke mindst kan du også vælge blot at snuse til hvad det indebærer at investere i et startup ved at hoppe med på en aktuel investering som passiv investor.

Igennem vores online dealflow platform, Dealum og vores månedlige pitch events får du ydermere eksklusiv adgang, til at møde nogle af de mest spændende kapitalsøgende virksomheder fra det nordiske startup økosystem. Derudover møder du også mange ligesindede business angels, som du kan dele erfaringer og sparre med.

Når du møder en spændende virksomhed på én af vores pitch events eller via. vores online platform, som du overvejer at investere i, skal du tilkendegive din interesse på vores online platform. Herefter vil vores sekretariat samle alle interesserede angels og arrangere det indledende due diligence møde mellem angels og virksomheden. Derfra er det op til angels og iværksættere hvordan investeringen udmøntes.

Tjener DanBAN penge på mine investeringer?

No. DanBAN is a non-profit organisation and we do not charge percentages, administration fees, or referral fees. DanBAN is financed by an annual membership fee from our members and partners.

Hvad koster et medlemsskab?

Som DanBAN-medlem betaler du et årligt et kontingent på 10.500 kr. ekskl. moms., for at få adgang til netværkets fordele.