Ny kapital fra DanBAN syndikat skal redde flere fra drukning

Del på Linkedin

Den nordjyske iværksættervirksomhed LifeBoard ApS har netop rejst et millionbeløb – en investering, der skal sikre virksomhedens fortsatte vækst. Otte DanBAN investorer er gået sammen om investeringen. Med et match fra Vækstfonden udgør beløbet op mod 2,4 mio. kroner.

LifeBoard ApS har siden 2019 udviklet redningsudstyr, der skal erstatte redningskransen på badestrande og ved søer. Det nye udstyr har et surfboard-lignende design, der gør, at redningsforsøg ved drukneulykker kan stoppes langt hurtigere. Udstyret er allerede blevet anvendt i flere livreddende aktioner.

Holdet bag virksomheden har samlet en gruppe investorer, der kan se både det livreddende element og det forretningsmæssige potentiale i virksomheden. Sammen med den nye kapital tilføres LifeBoard ApS en stærk og dedikeret bestyrelse, der har hjertet på det rette sted og samtidig stor erfaring med at drive virksomhed. Heriblandt Thomas Black-Petersen, som ny bestyrelsesformand og lead-investor:

”Lifeboard ApS er en livreddende virksomhed. I Danmark er der hvert år 16.000 nær-drukninger og i Sverige er der flere der drukner, end der dør af trafikulykker.”, lyder det fra Thomas Black-Petersen, Bestyrelsesformand & Lead Investor i LifeBoard ApS.

Han fortsætter: “De situationer vil LifeBoard ApS medvirke til at nedbringe, så færre dør som følge af drukneulykker. LifeBoard ApS er derfor en vigtig tilføjelse, i kampen om at redde liv fra druknedøden, som jeg og gruppen af investorer ser frem til at blive en del af”.

LifeBoard-produkterne er bygget ud fra moderne principper om konstant monitorering. Fra kontoret holder LifeBoard ApS et vågent øje med udstyret via et GPS-system. Alt udstyr har et digital kort der tæller over hundrede opsætninger, hos mere end 20 kystkommuner, som har investeret i ekstra sikkerhed til deres badestrande. Nu sætter virksomheden kurs mod resten af det nordiske marked med nye midler i ryggen, der skal sikre udbredelsen af LifeBoard ApS og derved redde flere liv fra druknedød.

Som supplement til vores livredningstjeneste har vi, ved opsætning af LifeBoard, været glade for, at kunne øge sikkerheden for de badende på Hellerup Strand på de tidspunkter af døgnet hvor der ikke er livredningstjeneste.  På en åben strand, anser jeg LifeBoard som en langt bedre løsning end ordinære redningskranse. De ordinære redningskranse er i praksis uanvendelige og giver derfor blot de badende en falsk tryghed.  – John-Allan Holm, bademester – Gentofte Kommune.
How to use LifeBoard 2022
“Vi har en vision om at være europas førende leverandør af vandsikkerhed som en service. LifeBoard er blot vores første livreddende produkt, og vi ser frem mod en  større produktportefølje, og en mere holistisk tankegang om vandsikkerhed, så vi kan forebygge og mindske drukneulykker i hele europa” udtaler Co-founder Mikkel Thomassen.

Med otte DanBAN investorer ombord, er Lifeboard klar til at indtage de Nordiske kyster. Investorerne bidrager ikke kun med kapital, men hjælper også virksomheden aktivt med at nå deres fælles drømme og mål. 

LifeBoards bedste råd til andre kapitalsøgende startups: 

Slutteligt har vi spurgt LifeBoard teamet, hvad deres råd er, til andre iværksættere, som søger funding hos Business Angels. 

At kører sin første kapitalrejsning er en stejl læringskurve for de fleste virksomheder, men hvis vi skulle give et råd videre kunne det være: 

1) Som Impact startup, gemmer man sig tit bag sit “impact” og fokuserer mindre på forretning -og vækst delen. Det er essentielt at vise investorerne en solid forretningsplan med en realistisk vækst! vi kaldte det “en livreddende vækstrejse” 

2) Ram den rigtige timing; det er nemmere sagt end gjort, så mit bedste råd er at gå i gang med funding tidligt og få nogle følere ud. Vi har snuset til investering i et par år, men har først følt at timingen var god efter et års salg med proof of business. Det har givet os gode data til vores forretningsmodel og skaleringsplan.

Del på Linkedin

Flere nyheder