Interview med Egmont Publishing: Derfor satser vi på Everclassic.com

Del på Linkedin

Virksomhederne til Danmarks Business Angel Årsmøde 2016 er så småt ved at blive offentliggjort. I den anledning har vi foretaget et eksklusivt interview med Carsten Pingel, Head of New Digital Business Egmont Publishing vedr. deres satsning på ét af årmødets udvalgte, Everclassic.com.


Hvorfor og hvornår gik i ind i Everclassic.com

Everclassic har potentialet til at skabe en ny måde at handle møbler og design på, som udfordrer etablerede spillere som Lauritz og dba/Ebay. Everclassics forretningsmodel er baseret på facilitering af handel mellem private, men uden omkostninger til showrooms etc og er dermed en høj-skalerbar forretning.  Der er tale om et stort marked med et højt bruger engagement, stor transaktionsvolumen og med et internationalt potentiale i kraft af mange af produkternes attraktivitet på tværs af lande. Online markedspladser er samtidig høj-margin forretninger, når der er etableret skala. Men først og fremmest er der tale om et stærkt founder team, som formår at eksekvere og få tingene til at ske. Det er disse faktorer, der samlet set gør Everclassic til en interessant investeringscase. Egmont har været investor i Everclassic siden januar 2015.

 


Brugervæksten overgår alle forventninger – hvad skyldes succesen og hvad har jeres rolle været? 

Everclassics succes skyldes som altid en kombination af flere faktorer. Everclassic har eksekveret et Mininum Lovable produkt, hvor det er nemt for brugeren at interagere med servicen samtidig med at founders kærlighed til og engagement i møbler og design skinner tydeligt igennem. Det er denne kombination der har grundelementerne til at skabe services forbundet med stor loyalitet, hvor brugerne vender tilbage igen og igen. 

 


Set med kritiske briller ude fra lyder det her måske “bare” som en investering i endnu et auktionshus. Men hvad er de bredere perspektiver? Hvad er det egentlig for en rejse, du vil invitere de næste investorer med på? Ligger der f.eks. nogle exit-muligheder gemt ude i horisonten?

Everclassic har potentialet til at blive i første omgang Skandinaviens svar på Catawiki og efterfølgende udfordre disse globale spillere inden for det meget værdifulde segment for møbler og design, som Everclassic arbejder med. Everclassic har muligheden for at blive næste generation af handler med møbler og design, der udvider markedet og får flere brugere til at handle med produkter online samtidig med at etablerede spillere som Lauritz,com og Dba/ebay disruptes. Egmont ser som ejere derfor også flere interessante exit-muligheder på sigt regionalt som internationalt.

Del på Linkedin

Flere nyheder