DanBAN lead angels om Owayy investeringens rejsen

Del på Linkedin
Vi har interviewet de to DanBAN lead angels i Owayy, Peter Harder og Jonas Berthelsen, for at høre om deres møde med startuppen Owayy (der tidligere hed GoGlamping) og spurgt dem, hvilke tanker de gjorde sig investeringsmæssigt med Owayy. Få indblik i deres proces og tanker undervejs i dette interview.

GoGlamping, nu Owayy, blev grundlagt med en mission om at skabe oplevelser tæt på naturen, der værner om lokalmiljøerne. Owayy.com samler unikke overnatningsoplevelser ét sted, og imødekommer ønsket om at spare miljøet, komme tættere på naturen og samtidig opleve noget helt unikt. 

Kan I, Peter Harder og Jonas Berthelsen, som lead angels fortælle lidt om, hvor I mødte teamet bag Owayy samt om udvælgelsen af investorer og investeringsprocessen?

Peter Harder (Lead Angel):
“Owayy blev startet af de to CPH studerende, Anton og Magnus i 2019 – faktisk som en del af et skoleprojekt, og den helt store launch var i marts sidste år. Det skulle vise sig at være god timing i forhold til corona nedlukningen, og danskernes manglende mulighed for at holde ferie i udlandet. Første gang jeg mødte Anton og Magnus, var til DanBAN pitch event september sidste år.

Owayy pitchen (tidligere kendt under navnet Goglamping) var god og med masser af energi. Derudover var der allerede skabt en pæn omsætning samt spændende planer for fremtiden. Det var tydeligt, at casen havde stor interesse blandt DanBAN medlemmerne, hvor i alt ca. 18 personer meldte sig på banen.

Til første møde på Matrikel1 var vi ca. 8 DanBAN’er, og da forhandlingerne samt hele processen strakte sig frem til december, var der folk som faldt fra, men for at vi kunne finde de 7 engle, som
matchede rejsen med GoGlamping bedst, besvarede alle nogle korte spørgsmål. Som lead angles gennemgik Jonas Berthelsen og jeg listen og besvarelserne af spørgsmålene sammen med GoGlamping.

Det vigtigste var at finde et hold af engle, som kunne supplere casen bedst muligt, og at vi dermed ikke skulle ende med at være syv finance folk”.

Lead Angel – Jonas Berthelsen:
”Vi investerede i Anton og Magnus, fordi vi hurtig opnåede stor tillid, da to kvikke unge fyre havde masser af energi og overskud, samt kunne belyse vores spørgsmål på en konstruktiv måde.
Deres umiddelbare tilgang til projektet var ligetil og nemt at blive inspireret af. Denne ungdommelige tilgang har det danske iværksætter miljø og vi som investorer stor glæde af.

Hvordan tacklede I den situation? 

Peter Harder (Lead Angel):

“Jeg følte at sagen faldt naturligt ud, og som lead engle var vi meget informative, og der blev skabt en for alle god og homogen investeringsgruppe”

Er det en situation du/ I har stået i før?

Peter Harder (Lead Angel):

“I 2019 havde vi MinRecept fra Aalborg, og her var vi også rigtig mange interesserede engle, som også måtte informere omkring kompetencer og erfaringsområder”.

Er det noget du/ I ser mere af nu end tidligere?

Peter Harder (Lead Angel):

“Grundet beskatningsreglerne hvor vi max må være syv engle i et syndikat, er det helt sikkert ikke noget, vi vil opleve forholdsvis ofte”.

Hvorfor valgte du/ I at investere og hvor stort er potentialet?

Peter Harder (Lead Angel): 

“Jeg har investeret i Owayy, da jeg tror rigtig meget på Anton og Magnus. De har drive, de er grundige, udviser stor dømmekraft og så supplerer de hinanden godt. Man ser også, at hele oplevelsesindustrien vokser, men så er den godt nok sat tilbage på grund af Corona, men her har Owayy også deres styrke. 

De fokuserer på overnatning i naturen, de fokuserer på at tilbyde folk nye rejser/ overnatningsoplevelser i hjemlandet, og da rigtig mange flytter til storbyerne, er der et stort ønske om i ferier og weekender at komme ud og væk fra disse byer.

Med den gode start som Owayy allerede har fået samt kapitalen fra os og Vækstfondens Covid-19 lån, og så ikke mindst timingen, ser jeg store muligheder for at vokse antallet af bookinger. 

Siden foråret er der kommet et helt nyt IT system klar, og således er det kun et spørgsmål om at trykke på speederen, og så ellers erobre markedet før konkurrenterne. Vi er allerede på vej ind i Sverige og Norge – og da ingen store spillere har sat sig rigtig på det Europæiske marked, tror jeg, at vi kan blive et interessant opkøbsemne for AirBNB, Booking.com eller andre om 3 til 5 år”.

Jonas  Bertelsen (investor):

“vi investerede i Anton og Magnus, fordi vi hurtig opnåede stor tillid, da to kvikke unge fyre havde masser af energi og overskud, samt kunne belyse vores spørgsmål på en konstruktiv måde. 

Deres umiddelbare tilgang til projektet var ligetil og nemt at blive inspireret af. Denne ungdommelige tilgang har det danske iværksættermiljø og vi som investorer stor glæde af.”

 

Er der noget nyt du/  I har lært i processen, som du/ I vil dele med andre investorer? 

Peter Harder (Lead Angel):

“Man undervurderer altid forhandlings- og kontrakt processen. Her har det for syndikatet været vigtigt, at vi har haft engle med lang erfaring og know how omkring hele kontraktarbejdet. 

Selve processen ender også med at blive en hel del længere end forventet, og det er så vigtigt ikke at gå på kompromis eller forhaste noget”.

Hvor mange investorer er med, og hvad er investeringsstørrelsen? 

Peter Harder (Lead Angel):

Der i alt er rejst 4 mio via DanBAN’s 7 business angels samt vækstfonden.

Del på Linkedin

Flere nyheder