Climaider gør det muligt for forbrugere at beregne deres eget klimaaftryk

Del på Linkedin

Ideen til Climaider opstod da Oliver Martinsen, Founder og CEO og Oskar Hansen, Founder og COO, efter gymnasiet savnede et sted, hvor de kunne beregne deres CO2-aftryk og klimakompensere gennem troværdige CO2-reducerede projekter. Vi har spurgt ind til Climaiders idégrundlag, koncept og rejse fra den spæde start til syndikat med DanBAN.  

 

”Hvem er Climaider og hvad gør jeres koncept unikt?”
Gennem Climaider-appen kan man som forbruger beregne sit klimaaftryk ved at svare på spørgsmål vedrørende ens bolig, kost, transport, forbrug og flyrejser. Herefter kan man gennemføre forskellige udfordringer, der hjælper en med at reducere sit klimaaftryk. Slutteligt kan man tilmelde sig et månedligt medlemskab, hvor man fjerner CO2 og planter træer, og derved klimakompenserer for den udledning, man ikke kan undgå.

Det unikke ved Climaider er, at vi hjælper vores brugere med at udføre de handlinger, der giver mest bang-for-your-buck klimamæssigt. Man kan som forbruger godt vaske med kastanjer og derved føle, at man lever klimavenligt,
men hvis ens pension samtidigt er investeret i fossile brændstoffer, er sagen lidt en anden.

Gennem udfordringerne i appen prøver vi at fortælle vores brugere, hvor de kan gøre den største klimamæssige indsats. En del af vores job er at researche markedet for forskellige ydelser og finde de mest klimavenlige, og samtidig gøre det nemt at bruge det mere klimavenlige valg.

Et helt specifik eksempel på dette er klimavenlige elselskaber. Markedet for “grøn strøm” er noget af en jungle. Vi har derfor gennemgået de forskellige udbydere, og fundet frem til det selskab, som vi mener, er det mest klimavenlige.

Det er noget, som har taget os overraskende langt tid, og som vi forhåbentligt kan spare vores brugere for. Udover at anbefale et specifikt selskab, gør vi det også nemt at skifte fra ens nuværende selskab, hvilket let kan gøres via app´en med få informationer og klik. Herudover har vi også en B2B-afdeling, som hjælper over 60 virksomheder med CO2-beregninger, klimakompensation og reduktionstips.

 

Hvem er teamet bag Climaider?
”I Climaider er vi pt. otte unge mennesker, der arbejder fuldtid fra vores lokaler på Blågårds Plads på Nørrebro. Tre af os arbejder med salg og marketing, og fem arbejder med produktudvikling”.

Hvordan er jeres historie og hvordan har jeres rejse været fra idé start til i dag?
”Fra den spæde start var Climaider udelukkende en medlemskabsforretning, hvor vores medlemmer betalte et månedligt beløb, som vi tog et administrationsgebyr til drift og markedsføring.

Vi oplevede relativt hurtigt efter vores start, at vores medlemmer gerne ville have hjælp til at reducere deres udledning, og altså ikke bare at kompensere. Den efterspørgsel blev til vores app, som blev udgivet i sin fulde version start juli 2021.

Sideløbende med vores fokus på et klimaværktøj til forbrugere, har vi oplevet en stigende efterspørgsel fra virksomheder efter en lignende løsning. Det har vi fra start efterkommet med en meget konsulentbaseret approach, men er ved at færdiggøre et produkt, der skal gøre oplevelsen langt hurtigere, sikrere og mere gnidningsfri.

Vi er altså startet som en medlemskabsforretning inden for en lille niche, og har brugt det fundament til at transformere os til den tech-virksomhed, som vi er i dag”.

 

Hvordan og hvornår kom I i kontakt med DanBAN?
”Vi har kendt til DanBAN, siden Climaider blev startet for tre år siden. I foråret blev vi så kontaktet af DanBAN, som spurgte om vi kunne være interesserede i at pitche til et “Green Growth” event ugen efter. Det takkede vi ja til, og efter pitch eventet fik vi forhandlet en aftale og investering på plads med DanBAN i august 2021”.

 

Hvordan har det været at være i et syndikat med DanBAN?
”Det har været rigtigt godt. Ved at pitche hos DanBAN fik vi eksponering for en masse kompetente mennesker på samme tid, og på den måde sprang vi et skridt eller to over i funding-processen. Et af målene for denne runde var at få en større samling mennesker med ombord, så vi kunne få flere input og nye vinkler på virksomheden. Til det formål må man sige, at DanBAN processen er rigtigt god, da den typisk – i hvert fald i vores tilfælde – resulterer i at en del mennesker kommer med om bordet.

Vi føler også, at vi har været heldige med vores proces, da det var en række rigtig kompetence mennesker, der tilkendegav interesse samtidig med, at vi nød godt af at have en rigtig dygtig lead-investor for syndikatet. Til slut kan man sige, at det også var til vores fordel, at vi kunne mikse syndikatet op med nogle udvalgte investorer udenfor syndikatet uden besvær”.

 

Hvilke tanker og refleksioner har I haft omkring processen?
”Processen har jo været speciel på den måde, at rigtigt meget foregik online pga. Corona. “Normalt” går man jo også selv ud og udvælger nogle investorer eller kapitalfonde, som man gerne vil søge investering fra. Derfor tror jeg også, at vi var lidt bekymrede for, hvad det mon var for nogle mennesker, man blev sat i kontakt med igennem DanBAN. Men den bekymring er virkelig
kommet til skamme, og vi er faktisk rigtigt glade for den investorgruppe, vi har fået bag os.

Efterfølgende har vi da også snakket en del om, at det var heldigt, at vi blev inviteret ind for at pitche, da vi gjorde. Timingen var virkelig god, og det har helt klart lettet meget af byrden ved fundraisingen i denne omgang, at der var denne struktur omkring det hele, og at vi havde en dygtig lead investor i Lars Fejer, som vi kunne tage forhandlingerne med på vegne af alle.

Det fungerede også fint i samspil med, at vi havde et par andre investorer, som var interesserede, men ikke kom fra DanBAN. De kunne nemt hoppe med på runden og det lettede helt klart forhandlingerne, at de kunne se at vi havde lavet en grundig due diligence med DanBAN gruppen, og at der var forhandlet en aftale på plads, som de bare kunne tilslutte sig”.

 

Hvilke råd vil I give til andre startups?
”Jeg ved ikke, om vi er de bedste til at give råd videre til andre startups, da det selvfølgelig er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad et godt råd er.

Man kan sige, at det altid har været meget afgørende for os at have den større mission for øjet. Hver gang vi har stået overfor nogle større beslutninger, så har været gode til at tage et skridt tilbage for at overveje, hvilken impact det vil have på den større mission. Det har nok været en god ledestjerne igennem hele rejsen.

Derudover er det nok, at man skal huske at et godt team er det vigtigste for en startup. Man kan have nok så god en idé eller nok så gode CV’er, men hvis ikke man har et passioneret og dybt dedikeret hold, så kommer man ikke langt. Man skal altså sørge for at give de enkelte nok ansvar til, at de hele tiden føler sig fagligt stimuleret og får en ejerskabsfølelse for projektet”.

Del på Linkedin

Flere nyheder