Årets Business Angel 2015: derfor anbefaler jeg Sprout til årets investortræf

Del på Linkedin

Virksomhederne til Danmarks Business Angel Årsmøde 2016 er så småt ved at blive offentliggjort og i den anledning har vi foretaget et eksklusivt interview med Tommy Andersen, stifter af højtalersuccesen, Libratone og “Årets Business Angel 2015”. Nu er han aktuel med Sprout, der er blandt årsmødets udvalgte. Medlemmer af DanBAN kan læse mere om Sprout via Gust her.

 

Hvorfor og hvornår gik du ind i Sprout?

Jeg investerede i Sprout i april 2015 fordi selskabet har et meget stærkt ledelsesteam og fordi selskabet har en modig vision om at gå op imod ”køb & smid væk” forbrugerkulturen og i stedet tilbyde grønne, bæredygtige produkter, som passer perfekt til den moderne, urbane og miljøbevidste forbruger. Grundlaget for Sprouts virksomhed er en stærk grøn trend i tiden, hvor Sprouts produkter på en simpel og forståelig måde gør det nemmere at forstå hvad bæredygtighed handler om, samtidig med at fundamentet for en stærk virksomhed bygges.

Det er gået rivende stærk – hvad skyldes jeres succes og hvad har din rolle været?

I dag er det ikke længere nok kun at fokusere på indtjening som virksomhed. Det er i stigende grad vigtigt at vise social ansvarlighed og hensyn til miljøet. En af de absolut stærkeste megatrends inden for forbrugerprodukter er den igangværende overgang til produkter som har minimalt aftryk på miljø og ressourcer. Meget kort kan Sprouts formål beskrives med ordene Enkelhed & Funktionalitet. Sprouts produkter skal kunne bruges af alle; børn, ældre, skoler, organisationer og virksomheder fra nord til syd. Med Sprout-blyanten viser vi, at bæredygtige produkter ikke er avancerede, hverken i produktion eller funktion. Og så er det vigtigt, at Sprouts produkter har en funktionalitet; de kan noget og gerne mere end én ting. Sprouts produkter er ”products with a purpose”. Jeg arbejder tæt sammen med Sprouts dygtige ledelse for at udvikle netop den vision.

Set ude fra med de kritiske briller på, så lyder det her måske “bare” som en investering i en blomsterblyant. Men hvad er de bredere perspektiver? Hvad er det egentlig for en rejse, du vil invitere de næste investorer med på? Og hvilke exit-muligheder ligger der f.eks. gemt ude i horisonten?

Det er vigtigt at holde sig for øje, at Sprout ikke bare er et handelsfirma, men tværtimod et selskab som udvikler og sælger grønne produkter baseret på unikke beskyttede rettigheder. Den plantbare blyant – som pt. er hovedproduktet – er patenteret over hele verden, og selskabet udvikler på en række nye bæredygtige produkter baseret på disse rettigheder. Det store perspektiv er, at Sprout sigter mod at blive verdensførende inden for grønne og bæredygtige forbrugerprodukter, og den position vil være interessant for en lang række globale virksomheder som arbejder inden for dette felt. Allerede nu bliver selskabet kurtiseret af koncerner, som ønsker at være en del af successen og medvirke til selskabets vækst.

 

Læs mere om Sprout via Gust her.

Del på Linkedin

Flere nyheder