Waitly måtte sige nej til 13 investorer og 3.5 mio. DKK – Nu har de fået funding!

Waitly - Investorteam
Del på Linkedin

Waitly fik tilsagn på 250% mere kapital end de havde ønsket, og kunne derfor vælge det perfekte investor-team for virksomheden, heriblandt tæller flere DanBAN-medlemmer

Med frisk kapital og 7 nye investorer i ryggen, går Waitly efter at forbedre oplevelsen omkring ventelister på særligt lejeboligmarkedet.

I denne artikel får du et indblik i processeen før, under og efter investeringen er landet. Vi hører om processen fra både founders og lead-investor. Vi har stillet en række spørgsmål til Tim Myhrvold (CEO & Co-Founder i Waitly) og Lead-investor & DanBAN medlem, Peter Troensegaard Jensen.

Tim og Peter nævner flere guldkorn og råd til startups, som søger kapital, samt investorer, som skal agere lead-investor fremover. Lav en kop kaffe og nyd nedenstående læsning.

Interview med Tim Myhrvold 

CEO & Co-Founder, Waitly

Hvad er Waitly? Hvad gør jeres koncept unikt?

Waitly har udviklet en software der automatiserer en del af processerne omkring ventelister, ligesom vi har lavet en platform der gør det nemmere og mere transparent for den boligsøgende at stå på en venteliste, til både andel- og lejeboliger.
 
Vores produkt sikrer både den gode oplevelse for dem som “ejer” ventelisten og dem som står på ventelisten. Der har ikke tidligere været en platform til dette, da det før er håndteret i excel ark. Derfor er Waitly unikt.
 

Hvem er teamet bag Waitly?

Vi er Morten og jeg, som er et rigtig godt team, fordi vi besidder vidt forskellige kompetencer og har ligeledes forskellige baggrunde. Vi er dog begge interesseret i det samme. Nemlig at bygge løsninger der kan gøre hverdagen nemmere, med fokus på brugeren først.
 

Hvordan og hvornår kom I i kontakt med DanBAN?

Vi havde sendt en ansøgning ind til DanBAN og så blev vi kontaktet af Rasmus fra DanBAN ift. en mindre pitch konkurrence de havde til deres næste batch af deres Business Angel Uddannelsen. Her skulle en del startups ind og præsentere deres idé/virksomhed, hvorefter enkelte startups blev udvalgt til næste fase, hvor vi var en case ifbm. læring omkring due diligence. Derefter var der screening på founders (personlighedstest) og et afklarende møde, hvor Morten og jeg skulle besvare de sidste afklarende spørgsmål.

Der var en overvældende interesse og vi stod med for mange investorer fra DanBAN netværket der havde interesse i at investere, vi kunne derfor tillade os at udvælge de profiler som matchede vores case bedst.

 

Hvordan har processen med DanBAN været?

(.. Fra Pitch-event til løbende dialog med Investor Relations Manager, Due Diligence osv.)

Processen har været rigtig fin. DanBAN som organisation har været gode til at involvere og holde os orienteret om hvor vi var i processen og hvad der manglede fra vores side, ift. at komme videre.

 

Hvordan har det været at få DanBAN investorer med ombord?

Det har indtil videre været en rigtig god oplevelse at få flere med ombord ift. de strategiske tanker og vi ser meget frem til det fortsatte samarbejde vi skal have, da vi stadig er tidligt i processen.

 

Hvilke overvejelser har I gjort i forhold til at få yderligere investorer med?

En af de primære årsager til at få investorer med på vores rejse, var at finde kompetente personer, som udover kapital ville kunne bidrage med viden og netværk til vores virksomhed. Vi har været privilegeret af, at vi havde flere investorer som var interesseret, så vi kunne udvælge dem vi følte passede os bedst. En af grundene til dette, var at vi allerede kunne bevise omsætning og delvist product market fit, hvilket gjorde at flere investorer ikke så os som den helt store risiko.

Min anbefaling til andre startups vil derfor også være, at de skal vente så længe det er muligt, før de tager investorer med ombord. Det er der flere grunde til, men at kunne udvælge et stærkt investor team blandt flere kandidater, er i høj grad en af grundene jeg lægger vægt på.

 

Hvilke råd vil I give til andre virksomheder som søger kapital? Hvad har I lært af processen?

Afsæt mere tid til processen end du først antager. Selvom alting går godt og du hurtigt finder potentielle investorer, så vær tålmodig, da uventede ting gør at processen pludselig tager 1-2 måned længere end først antaget. Dette er ikke sagt ift. samarbejdet med DanBAN, men ift. at få flere forskellige investorer ind. Hvis der sidder en founder derude som ønsker sparring, så kontakt mig endelig, så deler jeg gerne mine personlige erfaringer.

Interview med Peter Troensegaard Jensen 

Lead investor og DanBAN medlem 

Hvordan mødte I teamet bag Waitly?

I vores syndikat er vi stødt på Waitly flere forskellige steder. Jeg har selv kendt Tim og Morten i et par år og har derfor haft mulighed for at se dem an fra sidelinjen og har været meget imponeret over deres fremdrift. Derudover har Waitly pitchet i forbindelse med et Angel Program i DanBAN og vi har også et Keystones medlem i vores syndikat, som så dem pitche til et dedikeret PropTech arrangement.
  

Hvorfor har I investeret i Waitly? Hvad ser I i casen?

Waitly har formået at skabe en meget konkret løsning til et meget konkret problem, nemlig en mangel på gennemsigtighed på ventelister specielt på ejendomsmarkedet. Her har Waitly formået at skabe en løsning, der både hjælper administratorer med at håndtere ventelister, men i den grad også hjælper de boligsøgende med at få overblik og tillid til ventelister.
 
Det har de startet med at gøre på andelsboligmarkedet, men ventelister findes dog i mange domæner og det er tydeligt at Waitly har tænkt stort fra starten ved at sikre sig at deres platform er skalerbar ikke blot til andre markeder, men også til andre vertikaler.
 

Hvilket potentiale ser I i Waitly? Hvor meget har I investeret og hvad skal investeringen primært anvendes til?

Waitly har bevist at deres de har et rigtig godt product-market-fit på andelsboligmarkedet og de har også taget de første skridt til at bevise at de kan gøre det samme på lejeboligmarkedet. Hvis dette segment kan lykkedes er der rigtig store muligheder, da løsningen i så fald bliver meget mere eksporterbar. Derudover findes en masse andre områder hvor let tilgængelige ventelister vil kunne gøre en stor forskel (bådpladser, kolonihaver, idrætsklubber mm.).
 
Den samlede investeringsrunde var på 2,5 mio. dkk, hvoraf vores syndikat har investeret de 1,5 mio. dkk. Pengene skal primært bruges på at investere i kloge hoveder, som kan hjælpe med at vækste deres eksisterende marked for andelsboliger og tage ordentligt hul på lejeboligmarkedet.
 

Kan du sætte et par ord på investeringsprocessen fra start til slut? Hvordan greb I forløbet an?

Som nævnt har de forskellige investorer stødt på Waitly lidt forskellige steder. Derudover var der rigtig stor interesse for Waitly, hvilket også har betydet at selve processen har taget en del tid, da det rigtige team af investorer skulle findes og dernæst skulle flere forskellige parter tage del i investeringsprocessen.
 
Vi har i syndikatet været tovholder på processen med term sheet mv. så vi har sikret at vilkårene har været gode for både investorer og founders.
 

Har du/I lært noget af processen? Har I gjort erfaringer som kan gavne andre lead angels?

Planlæg efter en kort proces, men forbered dig på en længere proces. Når der kommer rigtig mange mennesker ind over, og når der er investorer flere forskellige steder fra så vil det altid trække lidt ud. Det har dog været en fordel at vi selv har været ”pennefører” på de vigtige dokumenter og samtaler i starten, så vi har haft indflydelse på processen hele vejen igennem.
 

Hvad er planerne for fremtiden med Waitly? Og hvad skal lead-teamet primært bidrage med?

Nu skal Waitly konsolidere deres position på andelsboligmarkedet og tage hul på lejeboligmarkedet så vi kan få bevist skalerbarheden. Til det formål har vi heldigvis en investorkreds, som kan byde ind med en række værdifulde kompetencer indenfor PropTech, generel ejendoms-erfaring, software udvikling og generel kommerciel sparring.
 

Afrunding af interview

Tusind tak for de gode inputs fra både Tim og Peter. Vi håber, at du som læser, har nydt ovenstående og kan bruge nogle af pointerne fremadrettet.
 

Søger din startup kapital?

Læs om mulighederne og ansøg om investering.

Del på Linkedin

Flere nyheder