DanBAN syndikat investerer i dream team, der udfordrer danskernes træningsmønster

DanBAN syndikat investerer i dreamteam, der udfordrer danskernes træningsmønster
Del på Linkedin

Ida og Christina har gjort det, mange drømmer om: At leve af deres hobby. Ved at kombinere deres store interesse for træning og sundhed med erhvervserfaring har de startet WE TRAIN AT HOME, som imødekommer en stigende tendens. Nemlig at flere og flere danskere foretrækker at træne med udgangspunkt i hjemmet.

 

Der bliver svedt som aldrig før på hjemmefronten

I 2018 klarede 53 procent af danskerne ifølge Danmarks Statistik den daglige motion hjemmefra, mens andelen under pandemien steg til 65 procent. I tredje kvartal 2022 holdt tallet sig på et fortsat højt niveau på lige under 60 procent. Det svarer til ca. 2,9 mio. ’hjemmearbejdende’ danskere over 16 år. Og netop dét marked vil WE TRAIN AT HOME satse på.

Ida Wad og Christina Dahlgren-Sørensen har gennem en årrække opbygget et online-univers med flere end 2.000 træningsvideoer, der dækker alt fra højintens intervaltræning (HIIT), office workouts, yoga, pilates og løb til graviditets- og efterfødselstræning. En egenudviklet algoritme tilpasser de højintense træningsforløb til de enkelte brugere, på baggrund af deres egne input.

 

Fra hobby til alvor 

Ida og Christina har kendt hinanden siden de var 15 år, og i 2012 udviklede de en fælles interesse for HIIT, som står for HøjIntensitetsIntervalTræning. De begyndte at dele deres gode træningsresultater på de sociale medier gennem billeder og videoer, og interessen for den – på det tidspunkt – forholdsvis ukendte HIIT-metode spredte sig, og ikke kun blandt deres bekendte. Også personer uden for deres sociale netværk opdagede dem og viste interesse for deres træninger. Dette inspirerede dem til at udvikle konceptet, der senere skulle blive til WE TRAIN AT HOME.

Så uden erfaring med nogen form for e-business, begyndte de at filme og redigere træningsvideoer, opbygge website, designe logo og skrive marketingtekster:

“Vi lærte os selv alt fra bunden, og lige pludselig var alle brikkerne til vores nye koncept faldet på plads,”

De første to år var WE TRAIN AT HOME (eller Nordic HIIT, som var det oprindelige navn) et gratis koncept, men da arbejdet begyndte at kræve mere og mere af deres tid, valgte de at teste af, om der var et marked for online bootcamps mod betaling. Det resulterede i, at Ida og Christina fik over 200 tilmeldinger til deres allerførste online bootcamp.

“Vi var simpelthen ved at falde bagover! Vi anede ikke, at der ville være så stor efterspørgsel på online hjemmetræning, da det ikke var særlig stort på det tidspunkt, og vi samtidig også skulle lære markedet om HIIT, og hvad det var for en træningsform. Der besluttede vi os for at lave en forretning ud af det, så vi kunne lægge al vores energi i WE TRAIN AT HOME.” siger Christina. De ændrede i den forbindelse deres træningsvideoer fra korte klip af øvelser til workouts i fuld længde, så man kunne træne side om side med Ida og Christina på skærmen.

 

Den 1. investering

Siden da har det været meget learning-by-doing, indtil Ida og Christina fik deres første investering i 2019. Her fik teamet kapital til at udvikle et nyt website samt en app, som er det, man mødes af i dag, når man tilgår WTAH og deres træningsunivers. “Vi gik fra at have en one-size-fits-all-platform, til en mere personaliseret løsning, som giver vores medlemmer træning, der passer til lige netop dem og deres præferencer.“ siger Christina.

“I 2022 søgte vi vores anden investering, som vi primært skulle bruge til branding og markedsføring. Her fandt vi – sammen med vores nye investorer – ud af, at vores koncept kunne videreudvikles og skaleres til at omfatte flere målgrupper, flere tilbud og flere trænere i staben. Og det er så her, vi er i dag, og det går stærkt fremad.” Christina uddyber:

“Vi blev anbefalet at tage kontakt til DanBAN gennem et medlem, som havde kigget lidt ind i vores forretning. Han mente, at vi var gode kandidater til at komme ind og pitche til et af deres events. Så vi tog kontakt til DanBAN i marts 2022 og var inde og pitche i juni 2022. I december 2022 fik vi lukket investeringen med en stærk gruppe af business angels, med forskellige kompetencer.”

3

DanBAN og den 2. investering

Bente Hyldahl Fogh, Bestyrelsesformand og Lead Investor i WE TRAIN AT HOME, havde i sommeren 2022 sin sidste dag på Business Angel-uddannelsen. Ida og Christina var midt i deres syv minutters-pitch hos DanBAN, da Bente trådte ind i lokalet, og selvom hun kun fik hørt sidste halvdel af deres pitch, havde de vakt hendes interesse: 

“Men det var også nok. Jeg blev straks interesseret i virksomheden, og henvendte mig til de to founders samtidig med, at jeg trak et par andre med. Men der var flere fra vores kursushold, som var blevet interesserede, og en kom udefra blot for at høre med på pitchet,” fortæller Bente. 

Både fagligt og personligt besidder Ida og Christina en bred vifte af forskellige kompetencer. Kombineret med en fælles høj arbejdsmoral, danner de to kvinder et balanceret og stærkt team, som de fleste investorer kun drømmer om.

“I første omgang blev jeg nysgerrig, fordi de to udstrålede stort engagement og gå-på-mod og virkelig ønskede at få gode råd og sparring. Og så beskæftigede de sig med noget, der potentielt kan medvirke til at forbedre folkesundheden. De har fat i en gruppe, som ellers ikke får trænet. Det er et godt formål for en forretning i et samfund, hvor sundhed og motion bliver tiltagende vigtigt pga. vores mere inaktive livsstil.“

Høje ambitioner

Gennem deres samarbejde med de nye investorer er WE TRAIN AT HOME i gang med at udvikle et nyt forretningskoncept og en ny profil. De stiler blandt andet mod at blive en hub for flere trænere og udvide konceptet til at omfavne flere målgrupper. Derudover vil de videreudvikle platformen, så oplevelsen hos dem bliver endnu mere personlig for den enkelte bruger. 

“Vi arbejder benhårdt på en række tiltag. Vi øger vores markedsføring og er i den forbindelse ved at fastlægge en ny digital strategi. Vi arbejder på at udvikle konceptet med flere trænere, og dermed flere tilbud til særligt prioriterede grupper. Vi arbejder bl.a. på at kunne tiltrække flere mænd og flere erfarne voksne. Vi er også i gang med en partnerstrategi, da vi ser en masse fordele i at lave markedsføring med andre firmaer eller organisationer, som ligger tæt op ad vores koncept og vores tilbud. Og så vil vi også gerne kunne tilbyde firmaaftaler. Men vi får hen ad vejen behov for mere kapital, hvis vores mange ambitioner skal indfries,” siger Bente. 

Det har på kort tid været utrolig lærerigt og motiverende for Ida og Christina, at have fået de nye DanBan-investorer med ombord: 

“Vores arbejdsgang er blevet mere professionel og effektiv, fordi vi har fået adgang til så mange dygtige folk og deres kompetencer. De er meget engagerede, og de har allerede været en stor hjælp for os. Det er ret fedt at kunne få sparring og rådgivning fra dem både enkeltvis, men også i workshops, hvor vi brainstormer sammen. Det har været mindst lige så vigtigt for os at få nødvendige kompetencer med ombord, som det har været at få et kapitalindskud i forretningen. Der er selvfølgelig noget fedt over learning by doing, men det er nu mere motiverende og udviklende for vores forretning at have aktive business angels med, som kan speede processen op med deres viden og erfaring,“

2
Del på Linkedin

Flere nyheder