DanBAN har interviewet de to Founders af Owayy (tidligere GoGlamping), Magnus Emil Holst Schou, Co-Founder & CEO og Anton Frederik North, Co-Founder & COO omkring deres rejse som startup til at få DanBAN investorer ombord. Læs deres tanker og refleksioner samt gode råd til andre startups.
Hvem er Owayy og hvad gør jeres koncept unikt?
“Owayy er en platform, der giver naturelskere mulighed for at finde de mest unikke overnatningssteder i Nordeuropa. Sammen med alle vores værter sikrer vi, at du slipper for at skulle lede efter stederne på nettet, fordi vi har samlet nogle af de mest unikke naturoplevelser i Nordeuropa – og vi er altid parate til at gøre en ekstra indsats, for at du kan få den bedst mulige oplevelse!
Bæredygtighed og luksus der går hånd i hånd. Hos Owayy gør vi alt, hvad vi kan, for at sætte fokus på bæredygtige rejsevaner og for at skabe værdi for lokalsamfund, vores planet, vores gæster og vores værter. Vi vil gerne vise, at du ikke behøver at krydse Atlanten for at komme væk fra morgentrafikken, den daglige planlægning og støjende naboer. Vores værter byder dig velkommen til skjulte naturperler, der giver dig uforglemmelige minder, samtidig med at du støtter op om lokalsamfundet.
Telte, mongolske jurter, hytter, containere, airstreamere – vi har det hele. Alle vores steder er forskellige og unikke på deres egen måde. Hos Owayy tilbyder vi kun usædvanlige og eksklusive oplevelser, du aldrig vil glemme. Det er Owayy.”
Hvem er teamet bag Owayy?
“Størstedelen af os sidder hjertet af København, hvor vores team hele tiden stræber efter at skabe de bedste vilkår for vores gæster og værter. Udover dette har vi to fuldtidsudviklere, én Back-end- og Front-end udvikler i Ukraine og Maria som står for Host relations i Sverige. Men vores team er meget større dette. Uden vores værter kunne vi ikke tilbyde alle de unikke oplevelser, der er samlet på denne platform.”
Hvad er jeres historie og hvordan har jeres rejse været fra idé til hvor I er i dag?
“Owayy blev grundlagt i 2018 under navnet “GoGlamping”, som tilbød glampingoplevelser som nogle af de første i Danmark. Vi var drevet af vores personlige ønske om, at kunne nyde vores tiltrængte pusterum væk fra den daglige trummerum uden at gå på kompromis med vores miljømæssige fodaftryk. Oplevelserne skulle være tæt på naturen uden at gå på kompromis med en unik oplevelse, bekvemmelighed og komfort.
I sensommeren 2019 skabte vi oplevelser for omkring 150 mennesker i vores egne to glampingtelte. I midt af marts 2020 lancerede vi første version af vores platform med 4 lokationer i Danmark, og i dag udbyder vi næsten 100 unikke overnatningsmuligheder og har skabt oplevelser for +10.000 fantastiske gæster!
I dag tilbyder Owayy unikke oplevelser i Nordeuropa, bl.a. i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Vi ønsker at skabe uforglemmelige minder for vores gæster, mens de udforsker nye sider af både deres hjemland og nabolande. Det er Owayy.”
Hvordan og hvornår kom I i kontakt med DanBAN?
“Efter et år med proof of concept forstod vi, at der skulle ekstra midler til, for at vi kunne få dette til at vækste, som vi ønskede. På daværende tidspunkt sad vi i en inkubator, hvor flere havde været ude og pitche hos DanBAN. Udover dette havde vi en advisor tilknyttet, som selv var business angel i DanBAN, som også anbefalede også dette – som senere hen blev medinvestor.”
Hvornår fik Owayy en investering?
“December 2020.”
Hvordan har det været af være i et syndikat med DanBAN?
“I det daglige har vi ikke meget kontakt til alle fra syndikatet men mest vores bestyrelse. Vi har altid været gode til at lytte og sparre, hvilket vi også gør med vores bestyrelse, og på samme tid er det motiverende, at der er nogle, der følger op på resultaterne.
Derudover ser vi det som en stor fordel at have flere med forskellige netværker, baggrunde etc., som vi kan trække på, hvis der er behov.”
Hvilke tanker og refleksioner har I haft omkring processen?
“Vi var i tæt kontakt med Danny fra DanBAN før og under processen, hvilket gjorde os trygge ved processen. Tanken om at der er nogle standard procedure er betryggende, når man rejser sin første runde, hvilket i øvrigt er meget tidskrævende, hårdt, men på samme tid meget lærerigt.
Derudover er det naturligvis meget kompliceret at værdiansætte et startup og hele processen i at afgive x antal procenter, har også været en lang og kompleks proces.”
Hvilke råd vil I give til andre startups?
“Man har hørt det mange gange før, men at tage det første skridt – at hoppe ud i det. Det er også oftest det sværeste, men hvis du arbejder hårdt nok og kan eksekvere, skal det nok blive til noget. Vi startede med et koncept, hvor vi selv servicerede to telte. Altså vi startede med, at vi skulle drive vores egne steder, og nu er vi en platform. Hvis vi til at starte med havde sagt: ”Vi vil lave Airbnb for unikke overnatning oplevelser”, så tror jeg, at mange havde grint af os og sagt, at det kan man ikke.
Ta’ imod alt den sparring du kan. Det kan virke tidskrævende og til tider ligegyldigt, men de kontakter og den viden man får som ny er guld værd. Derudover anbefaler vi at deltage aktivt i arrangementer for start ups, det har åbnet mange muligheder for os.”