Ny nordisk alliance bag ambitiøs angel accelerator

Del på Linkedin

Med det hidtil største nordiske og baltiske samarbejde vil DanBAN og de øvrige samarbejdspartene nu øge cross-border angel investeringer i tech starups markant.  Missionen er at øge aktiviteten i både antal og størrelse over de første to år.

Resultatet af samarbejdet er blevet til Nordic Angel Programme (NAP), der er en international accelerator for business angels. Den nye accelerator består af et 3-måneders uddannelses- og investeringsprogram, som gennemføres i hver region, og som er anført af erfarne business angels og eksperter. Programmet kulminerer i en investeringsmulighed på op til 250.000 euro i en eller flere af de bedste startups i regionen.

NAP består af fire af de største og ældste business angel netværk i norden. Ved siden af DanBAN sidder EstBAN, FiBAN og BANNorway. Programmet er administreret og medfinansieret af den overordnede nordiske organisation for business angels NordicBAN og konsulenthuset Civitta.

Deltag som investor

Nordic Angel Program er et tilbud til såvel de helt uerfarne potentielle investorer som til dem, der allerede har gjort sig de første erfaringer som co-investor. I det 3-måneder lange accelerator program får de 20-25 investorer adgang til praktisk undervisning, der dækker både juridiske spørgsmål såvel som best practice indenfor evaluering af startups og andre tekniske aspekter.

Du kan ansøge om en plads i angel acceleratoren allerede nu. Alle angels lægger hver mellem 5.000-20.000 euro i en fælles investeringspulje på op til 250.000 euro.

Det er erfarne investorer og eksperter, der står i spidsen for programmets indhold og for scouting af de tech startups, som de deltagende investorer har mulighed for at investere i til sidst i programmet.

Gevinsten ved cross-border syndikering

Syndikering på tværs af landegrænser sker sjældent, men kan være en stor konkurrencemæssig fordel for det enkelte startup – og dermed også for investorerne.


“Angel investeringer er typisk meget lokale og en gennemsnitlig investeringsstørrelse på omkring 200.000€. Vi må øge størrelsen på investeringer til et niveau på linje med regioner som London og Silicon Valley. Uden større investeringer bliver det svært for nordiske startups at komme igennem på det globale marked,” forklarer Claes Mikko Nilsen, der er Head of Nordic Angel Programme.

Med en gruppe business angels, der har et internationalt netværk samt adgang til erfaring og best practice, øges chancen også for at vinde på det globale marked.

Læs mere om Nordic Angel Programmet og tilmeld dig her.

Del på Linkedin

Flere nyheder