Highlights fra en Business Angel: EBAN Congress Helsinki 2019

Del på Linkedin

EBAN Annual Congress er en af Europas største business angel events – et årligt event, som arrangeres af EBAN i samarbejde med sine medlemmer, heriblandt FiBAN. I år blev kongressen nemlig afholdt i Helsinki, Finland efterfulgt at startup konferencen Arctic15, som bl.a er kendt for værende det bedste netværks event i Norden. 

I år blev det Finland der skulle agere værtsby for EBAN kongressen 2019. DanBAN er ligesom FiBAN medlem af paraply organisationen EBAN, som giver os mulighed for, at deltage i en række investor relaterede arrangementer året rundt, heriblandt kongressen. DanBAN-medlem Peter Sandberg deltog både i EBAN kongres og Arctic15, som han har lavet en kort opsummering på.

Peters oplevelser på EBAN congress og Arctic15

Det var med store forventninger, at jeg drog til Helsinki søndag i den forgangne uge, med henblik på at deltage i både EBAN’s årlige summit 2019 og Arctic15, der blev afholdt 2 x 2 dage på samme lokation fra d. 3.-6.juni.

Ud over at møde Busines s Angels fra mere end 30 forskellige lande, adskillige VC’ere, LP’ere, deltog jeg på adskillige gode workshops med bl.a. med Eeva Grannenfeldt fra Grannenfeldt Finance, der har rejst mere end €240 mio til finske startups fra forskellige EU programmer, der ikke er en del af Horizon 2020, som jo er det vi oftest hører om i Danmark.

NordicBAN var også vært ved en super workshop om cross-boarder investeringer som bestyrelsesmedlemmet Christian Wig, NordicBAN (normand) modererede på glimerende vis, og hvor Lasse (ejer og CEO af Invesdor) og undertegnede delte af vore erfaringer på emnet, og fra DanBAN var tillige vores kære formand Jesper Jarlbæk og Mads Heine aktivt deltagende.

DVCA’s finske søster organisation var også repræsenteret, og hun udtrykte stor interesse og begejstring for det spirende cross-border miljø, som er blomstret op omkring NAP-programmer i det forgangne periode, med NAP I, II, III og kommende IV.

Endelig gav Lars Fløe Nielsen, tidl. Sitecore co-founder og nuværende formand for Nordic Makers, en super Keynote om hans 18 årige succesfulde rejse, der endte med at gøre Sitecore til en Unicorn. Mine forventninger til Arctic15 var også – mildt sagt – meget store idet en af arrangørende Jan Ameri på TechChill i Riga tilbage i februar måned havde sagt, at Artic15 var på samme høje niveau som både min favolri Latitude59 (Estland) og det føromtalte TechChill, hvilket bestemt også viste sig at være tilfældet. Udover – som på EBAN eventet – at være mange investorer, var der også +450 startups, mere end 80 mødespots i DealRoom området, hvor man på forhånd (og on site) kunne “date” startups/investorer til 20 min. speed møder, super effektivt.

Pontus Stråhlman og Colette Ballou faciliterede en VC og LP workshop, hvor jeg fik lov til at deltage i er reserve-pitching konkurrence, hvor jeg pitchede Nordic Secondary Fund (www.n2f.vc) i et 1 min. pitch, super sjov oplevelse.. Jeg vil varmt anbefale alle at deltage i både kommende EBAM og Arctic15 events, og håber vi kan følges næste år.

Award for Best in Globally Engaging the Early Stage Investment and Entrepreneurial Ecosystem for the Nordic Angel Program

NAP by DanBAN, FiBAN, EstBAN, BAN Norway og NordicBAN var nomineret til en award for best in globally engaging the early stage investment and entrepreneurial ecosystem, som vi endte med at vinde og modtage til gala middagen ved EBAN kongres. I 2018 blev der nemlig investeret €1,5 mio i ICT startupus igennem NAP-programmerne og de Nordiske lande knyttede endnu stærkere relationer igennem NAP, som løber til udgangen af 2019, men samarbejdet fortsætter. Stort tillykke til vores kollegaer, DanBAN og investorerne, som har deltaget i NAP-programmet.

Del på Linkedin

Flere nyheder