Et nyt medlems beretning om Israel-turen

Del på Linkedin

Jeg havde fornøjelse at deltage i vores tur til Israel.

Som nyindmeldt i DanBan havde turen jo flere aspekter hvor netværk, potentielle investeringsleads, erfaringsudveksling og det at komme til Israel for første gang alle vægtede højt.

Og blev opfyldt til fulde. Med 25 nye ansigter blandet sammen med 20-25 pitches var båndbredden til tider ret presset.


Dag 1 bestod af ca 15 pitches, samt baggrundsinfo om startups i Israel. Om eftermiddagen besøgte vi HackerU, der fortalte hvordan de uddannede verdens fremmeste hackere, dog med henblik på cybersecurity. Det sociale blev dyrket på fremragende restaurant og natklub.

Dag 2 bestod af yderligere 6 pitches efterfulgt af sightseeing til Jerusalem og Bethlehem. Herlig tur ved grædemuren og op til kirken ved Golgatha. Tilbage i Tel Aviv nød vi en super Meze på udendørsrestaurant.

Israel udmærker sig ved at hive ca fire gange så mange penge ind til startups per indbygger som Danmark og desuden have et fabelagtig startupmiljø og specielt med viden indenfor cybersecurity. Af de pitches vi så var cybersecurity meget dominerende, men diversiteten i indlæggene var stor – ligesom kvaliteten af indlæggene også var yderst svingende. Valueringen af selskaberne lå nok også i den lidt dyre ende i forhold til hvad vi ser i Danmark.

Der arbejdes nu med en Israel fond som jeg glæder mig til at se udvikles, og rimeligvis medinvestere i.

Tak til Philip, der holdt kæden stram hele vejen.

Af Jens Løppenthien

Del på Linkedin

Flere nyheder