En historisk sommerfest i Københavns nye bydel

Del på Linkedin

Gik du glip af årets sommerfest eller er du én af dem, der overvejer medlemskab af Danish Business Angels? Foreningen afholder i årets løb et væld af arrangementer – typisk med et fagligt og professionelt sigte. Sommerfesten er derimod årets eneste begivenhed, hvor man kan tage hustruen, kæresten eller anden ledsager med og danne medlemsrelationer på et mere personligt og socialt plan.

 

“Mere København til København”

Sådan lyder sloganet i Carlsberg Byens reklamer, der lige nu ruller over TV2-skærmen. Det handler om et ambitiøst 10 års byfornyelsesprojekt på den gamle bryggerigrund mellem Valby og Frederiksberg. Ca. 40 medlemmer og deres ledsagere afholdte årets sommerfest i selskab med Carlsberg Byen, hvis administrerende direktør viste rundt blandt både gammelt og nyt byggeri. Netop nu åbner byen for en invasion af sprudlende og alternativt byliv af studerende, unge, caféer, attraktioner og institutioner. Historisk har området stået mere eller mindre for sig selv i knap to århundreder. Når alt står færdigt vil intet mindre end 9 tårne rage mod himlen og det første kan allerede nu anes fra det ydre København og Brønshøj. Carlsberg Byen vil iøvrigt fortsat være bosted for Carlsberg Breweries globale hovedkontor, besøgscenter, museum, forskningscenter og Husbryggeriet Jacobsen. Carlsberg Byen er dog et selvstændigt selskab, hvor selve Carlsberg-koncernen faktisk kun ejer 25% af foretagenet.

Medlemskab af en engleklub både forkæler og forpligter

Dagens rundvisning endte i den gamle Glyptoteksal, hvor der blev serveret 3 retters menu i nynordisk stil suppleret med nøje udvalgte øl fra Jacobsens øverste hylder. Gæsterne var omgivet af flotte statuer, labyrintiske gange med knap hundrede malerier af fordums 50-års jubilarer og Krøyer-malerier af datidens Københavnske elite. Kunstnere og videnskabsfolk havde daglig gang i disse sale. Der var højt til loftet i mere end én forstand.

Stemningen blev hurtigt forsødet af den blide Jacobsen-Ale og et af foreningens ældste medlemmer, Hans Trap, benyttede da også lejligheden til at tage kærligt afsked og takke for mange års god behandling. Under afskedstalen opfordrede han til, at medlemmerne bør turde at stille krav til hinanden. Vi har alle et samfundsmæssigt ansvar som business angels og medlemmer af Danish Business Angels bør ikke være med på en badebillet, påmindede det afgående medlem med et blink i øjet.

Del på Linkedin

Flere nyheder