I Danmark bliver der hvert år diagnosticeret 2000 nye patienter med blærekræft, og 20.000
patienter er aktuelt i et kontrolforløb.
I et globalt perspektiv lever 1,7 mio. mennesker med diagnosen, og der diagnosticeres hvert år
500.000 nye tilfælde. EU bruger hvert år 5 milliarder Euro på behandling, hvilket placerer
sygdommen, som den dyreste kræftform at behandle og monitorere. Årsagen hertil er, at
sygdommen har en høj tilbagefaldfrekvens, hvorfor patienterne kontrolleres i minimum 5 år, men ofte livslangt, og gennemgår adskillige kontrolbesøg i løbet af perioden.
Cystotech ApS udvikler en softwareløsning baseret på kunstig intelligens, der kan supportere
lægen med identifikation forandringer i urinblære. Løsningen finder anvendelse i forbindelse med både ambulante – og operative indgreb.
Når forskning og Business Angels mødes
Cystotech er en spin-out fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet. Sammen med en kreds af bla. lokale Aarhus-baserede Business Angels har selskabet nu rejst 7,5 mio. DKK. til at sikre fremtidig udvikling. Cystotech ApS adresserer et globalt behov, hvor der aktuelt ikke findes tilsvarende kommercielle løsninger. Selskabet forfølger et marked, som potentielt vil kunne sikre selskabet en milliardforretning.
“Som syndikat har vi gerne ville supportere en spændende rejse, hvor en unik viden og kompetence indenfor forskningsmiljøet i Aarhus, nu kommercialiseret med et globalt markedsperspektiv. Det har også en stor betydning for os, at Cystotech med sin løsning er med til at skabe en bedre behandling af blærekræft, og forhåbentlig gøre en positiv forskel for de mange som uheldigvis rammes af denne sygdom,” fortæller Ole Jensen, Business Angel og co-lead på casen.
DanBAN syndikat medinvesterer 7,5 millioner DKK
Cystotech har samlet rejst 7,5 mio DKK fra bla. et DanBAN syndikat i Aarhus, Den Midtjyske Investeringsfond, og med Vækstfonden som långiver. En af nøglepersonerne er Claus Hansen, som bl.a. blev tildelt titlen som årets Business Angel i 2020, og som følger medtech miljøet i Aarhus på tæt hold. Det er Cystotech’s forventning at kunne levere en bedre kvalitet i undersøgelsen sammenholdt med andre eksisterende løsninger på markedet. Derfor er der et fremtidsperspektiv i, at løsningen kan blive den nye standard indenfor kikkertundersøgelser af urinblæren.
“Den Midtjyske Iværksætterfond er meget positive overfor investeringen, fordi det netop er fondens mål at syndikere med dygtige Business Angels om investeringer i Midtjylland, som bl.a. har udspring i forsknings- og uddannelsesmiljøerne,” udtaler Lars Stigel, direktør for Capnova, som forvalter den Den Midtjyske Investeringsfond.