DanBAN og Vækstfonden investerer i Life Science-platform med internationalt potentiale

Del på Linkedin

Teamet bag Knowledge Gate Group: Vladyslav Zavalykhatko (t.v.), Viktoriya Vasilenko og Barney Vajda. Foto: PR.

Der er stor begejstring at spore hos Knowledge Gate Group, en startup der sætter Life Science-virksomheder og -eksperter i kontakt med hinanden, efter at virksomheden har lukket sin første funding-runde med en investering på DKK5,5 mio. Knowledge Gate Group består af en dynamisk trio, hvis idé for alvor tog form, efter en af medejerne havde været igennem et alvorligt sygdomsforløb. Bag investeringen står en gruppe danske Business Angels samt Vækstfonden: “Vi mener, at Knowledge Gate Group har potentiale til fundamentalt at ændre brugen og tilgængeligheden af industrieksperter”, lyder det fra Vækstfonden.

En række medlemmer af Danish Business Angels (DanBAN) samt Vækstfonden har investeret i tech startup’en Knowledge Gate Group (KGG), der bygger en platforms-baseret løsning, som identificerer og etablerer kontakt mellem Life Science-eksperter og -virksomheder. Platformen skaber en automatiseret løsning, som gør det muligt for virksomheder at få svar på forretnings- og udviklingskritiske spørgsmål fra et globalt netværk af eksperter. På den måde nedbrydes videns-barriererne, så afgørende og livreddende forskning kan accelereres. I spidsen for KGG står CEO Viktoriya Vasilenko – og ifølge Vækstfonden er det bl.a. hendes lederskab, som har haft betydning for investeringen:

“Knowledge Gate Group er en tidlig startup med stort internationalt potentiale. Stifterne med Viktoriya i spidsen har vist stærk evne til at sætte handling bag ordene, og har på kort tid fået en imponerende kundeportefølje. Vi mener, at Knowledge Gate Group har potentiale til fundamentalt at ændre brugen og tilgængeligheden af industrieksperter”, udtaler Mathias Kaasgaard, Investment Manager hos Vækstfonden.

Et halvt år efter etableringen af KGG blev Viktoriya Vasilenko ramt af et sygdomsforløb. Dette sygdomsforløb, som Viktoriya heldigvis blev erklæret rask for, skabte en nysgerrighed hos KGG. Det viste sig, at forskeren bag behandlingen kunne have forkortet hans forskning med 10 år, hvis han havde haft mulighed for at samarbejde med de fire-seks andre personer verden over, der fokuserede på det samme arbejdsområde. Og dér gik potentialet i en Life Science-platform, der kan sætte de rigtige mennesker i kontakt med hinanden, for alvor op for Knowledge Gate Group.

Erfaren investor begejstrer team

Bag Knowledge Gate Group står udover Viktoriya Vasilenko også COO Barney Vajda og CTO Vladyslav Zavalykhatko, som henholdsvis stammer fra USA, Ungarn og Ukraine. Viktoriya og Barney mødte hinanden på Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE). Barney blev dog først en del af KGG, da de blev accepteret af Innovationsfondens Innofounder Graduate-program. Vladyslav kom til senere, efter at være blevet introduceret gennem en fælles ven.

Sammen komplementerer trioen hinanden med deres forskellige kompetencer, hvor Viktoriya med sit naturlige salgstalent primært håndterer det eksterne, Barney styrer de operationelle processer, mens Vladyslav håndterer alt det tekniske. Viktoriya Vasilenko fremhæver dog i særlig grad, hvor stor en betydning DanBAN-medlemmet og lead investor Christian Carlsen har haft for Knowledge Gate Group, både under og efter investeringsrunden:“Han har en fantastisk hands-on-tilgang, og tiden før og efter han blev en del af virksomheden, er som dag og nat; Den erfaring han bringer med sig fra branchen, har været afgørende for både virksomhedens vækst og hvordan sidste investeringsrunde blev lukket. Det er en sand game-changer, at få erfarne professionelle ombord”, fortæller Viktoriya Vasilenko.

KGG-teamet med alle investorerne. Foto: PR.

Fra start-up til scale-up

Begejstringen for samarbejdet deler Christian Carlsen, som faktisk havde Knowledge Gate Group i kikkerten, før Viktoriya Vasilenko på egen hånd kontaktede ham i forbindelse med virksomhedens første funding-runde. Carlsen har i en årrække arbejdet sammen med CSE, som han var i dialog med om, hvornår KGG kunne være klar til at interagere med en business angel. Carlsen har mere end 10 års erfaring fra Life Science-sektoren og gode erfaringer med abonnement- og transaktionsbaserede forretningsmodeller. Så da han stiftede bekendtskab med det stærke team bag virksomheden, lå det lige til højrebenet at investere:

Da jeg kiggede på kombinationen af teamet, branchen og forretningsmodellen, så var det en no-brainer. Knowledge Gate Group er en forretning, der er “born global”, da det er en 100% digital løsning. Allerede nu har de flere internationale klienter end danske, hvilket også vidner om, at de rammer et globalt marked. Potentialet er ganske enkelt indlysende og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer”, afslutter Christian Carlsen, der selv er indtrådt i bestyrelsen.

Del på Linkedin

Flere nyheder