DanBAN lead angel om Kanpla investeringens rejsen

Kanpla
Del på Linkedin

Den nystartede kantine-app Kanpla har fået en kapitalindsprøjtning på 3,3 mio. kr. i en pre seed-runde.

Vi har i den forbindelse interviewet DanBAN lead angel i Kanpla, Janus Benn Sørensen, for at høre om hans møde med den Aarhusianske startup Kanpla og spurgt ham, hvilke tanker han gjorde sig investeringsmæssigt med Kanpla. Få indblik i processen og tankerne undervejs i dette interview.

1. Janus Benn Sørensen, kan du, som lead angel, fortælle lidt om, hvor du/I mødte teamet bag Kanpla, samt om udvælgelsen af investorer og investeringsprocessen?

Jeg blev første gang introduceret til Kanpla via en af mine iværksætter venner, som havde været på Accelerace forløb og nævnte at der var nogle ret fede unge gutter fra Århus. De havde stiftet en IT-platform som gjorde det nemmere at drive kantiner. En slags digitalisering af en rimelig gammeldags branche. Der var nogle overlap til min gamle branche og forretningsmodel, så jeg synes jeg forstod forretningen rimelig godt. Så holdt Kanplas direktør og jeg kontakt i et års tid, og da de så skulle rejse kapital, var det rimelig naturligt at jeg gik med. Jeg valgte så for første gang at tage flere med i en af mine investeringen. Før har jeg altid bare gået selv ind, men kunne se en fordel i at få flere af DanBANs dygtige engle med, så vi fik dækket et bredt kompetencefelt i bestyrelsen. Det synes jeg var vigtigt idet, der ikke var en bestyrelse i forvejen.

Mht. udvælgelsen af investorer var det en sparring mellem Kanplas direktør Peter og jeg, så vi fik valgt nogle det passede til virksomheden og komplementerede den. Her var det bl.a vigtigt for Peter at der ikke kom for mange med, da han kunne være bekymret for de mange holdninger der lige pludselig kunne være.

2. Hvorfor valgte du at investere og hvor stort er potentialet?

Jeg investerede fordi konkurrentbilledet var enormt dårligt og fordi jeg kunne mærke at stifterne af Kanpla var meget salgsorienterede, hvilket jeg synes man ser for sjældent. Derudover havde de dækket alle kompetencefelterne som der skulle til for at give virksomheden succes.

3. Er der noget nyt du har lært i processen, som du vil dele med andre investorer?

En vigtig læring for mig i forløbet har været værdien af at gå sammen med andre engle i investeringen. Synes det har givet meget, at vi har kunne bidrage med forskellige ting. I selskaber hvor der ikke er eksisterende investorer og bestyrelse i forvejen vil jeg helt sikkert igen sammensætte et godt hold af disse.

4. Hvor mange investorer er med, og hvad er investeringsstørrelsen?  

Vi er 5 investorer og der er i alt skudt 3,3 mio. kr. i selskabet.

Del på Linkedin

Flere nyheder