DanBAN angels og Co-investment fond investerer samlet for 1,65 millioner i influencer platformen SHEER

Del på Linkedin

En række DanBAN investorer samt DanBAN’s egen Co-Investment Fond ser et stort potentiale i influencer-platformen SHEER, der skaber klarhed over de økonomiske transaktioner og kan analysere virkningen af de kampagner som influencers udfører for brands.

Teamet bag SHEER bestående af af Mads Ulrik Svendsen, Jacob Holst Mouritzen og Julius Sigurd Heilmann kontaktede DanBAN medlem, Lars Arne Christensen tilbage i januar 2021, hvorefter andre investorer samt DanBANs Co-Investment Fond kom med på investeringsrejsen, med Business Angel Lars Neupart i spidsen.

I forbindelse med investeringen, som lukkede i december 2021, fik vi en kort snak omkring processen med lead-team og medlemmer af DanBAN, Lars Arne og Peter Harder.

1. I hvilken forbindelse, og hvornår mødte I teamet bag Sheer? 

Lars Arne blev kontaktet af founders Julius Heilmann og Mads Ulrik Svendsen i vinteren 2021. Efter et indledende møde på Matrikel1 (startup hub i København), blev Lars Arne en del af advisory boardet. Frem mod sommeren 2021 coachede Lars Arne omkring pilotkunder, ansættelser og funding.

Peter Harder fortæller: “Lars Arne rakte ud, da vi begge netop havde investeret i Owayy, og da han, ligesom med Owayy, havde en relation og agerede coach for Sheer, var jeg naturligvis klar til at kigge nærmere på sagen.”

2. Kan I fortælle lidt om investerings-processen? Hvordan greb i det an, og hvad har i lært?

Efter sommeren 2021 begyndte Sheer at tage form som en investable pre-seed case. Lars Arne rakte ud til DANBAN investorer som har interesse for denne type cases. Når der ikke er revenue er der en række andre forhold som skal afklares nøjere. Vi interviewede mulige pilotkunder, foretog en grundig teknisk due diligence og analyserede konkurrenterne i markedet.

Selve investeringsformen skulle hverken være som aktier eller konvertible notes, men en dansk udgave af Ycombinator’s SAFE Note. Her var DanBANs co-investment fond, som med-investor behjælpelig med at sikre vurdering af række skattemæssige og selskabsmæssige forhold, der afklarede en række forhold om investeringsformen.

3. Hvorfor valgte I at investere, og hvad var det I så i casen/ hvilket potentiale har SHEER?

Influencer marketing er et nyt marked, hvor der er store marginer, som typisk ikke går til influenceren og hvor brands har dårlig indsigt i hvad de får for deres penge og hvad deres penge egentligt betaler for. Med SHEER som platform for influencers og brands skabes der mere klarhed over de økonomiske transaktioner, og bedre analyse af virkningen af kampagner.

“Dynamikken blandt de tre founders var ret afgørende for mig: Mads’ stærke evne til at udvikle og kode en intuitiv platform, Julius’ drive og salgstalent samt Jacobs enorme branchekendskab og netværk indenfor influencer spacet. Dertil at det tapper ind i en ny og hastigt voksende branche, som netop har brug for Sheer” siger Peter Harder.

DANBAN syndikat 1.000.000
DANBAN fond: 600.000
Founder : 50.000

4. Efter closing, er der nogen områder, hvor du/I kan bidrage til Sheer’s videre udvikling?

DANBAN syndikatet er fremadrettet en del af bestyrelsen med et bestyrelsesmedlem, samt kan deltage i advisory boards efter behov. De enkelte DANBAN investorer har derudover selv en række investeringer i virksomheder som kan have gavn af de services som SHEER udbyder.

Læs mere om hvordan din startup kommer i betragtning, til at modtage funding via DanBAN. Læs her.

Del på Linkedin

Flere nyheder