Hvad får jeg som medlem?

Som medlem af DanBAN får du bl.a. adgang til attraktive deals, et landsdækkende netværk af business angels, og en lang række af investerings-relevante arrangementer. Netværkets formål er at skabe værdi i virksomheder ved at tilbyde intelligent sparring og kapitalformidling. Se listen af DanBAN medlemsfordele og medlemstilbud her.

Hvem er medlem af netværket?

DanBAN netværket består af 300 private investorer. En stor del af netværkets medlemmer, har selv drevet virksomhed, solgt en virksomhed eller ledet større virksomheder. DanBANs medlemmer er aktive investorer og involverer sig ofte på bestyrelsesniveau.

Hvad kræver det at blive medlem?

Danish Business Angels (DanBAN) er Danmarks mest aktive Business Angel netværk bestående 300 private investorer, der investerer i vækstvirksomheder nationalt og internationalt. Hvis du ønsker at blive medlem af DanBAN, skal du kunne opfylde en række krav og dernæst ansøge om medlemskab. Læs om vores medlemskrav her.

Hvordan kommer jeg i gang med at investere?

Som medlem af DanBAN får du mulighed for, at deltage i en lang række uddannelsesmuligheder, pitch events, studieture og medlemsmøder, som har til formål at styrke din viden og dine kompetencer indenfor investeringer i startups.

For eksempel kan du deltage i vores halvårlige træningsprogram, Nordic Angel Program, der finder sted i samarbejde med andre business angel netværk i norden. Her deltager 20+ business angels, som i løbet af 3 måneder får uddannelse i alt fra opbygning af din investeringsportefølje, screening af startups, due diligence og sammensætning af den endelige deal. Foruden træningen får du også mulighed for selv at screene en lang række startups sammen med dine angel-kollegaer med henblik på at finde ét ellers flere startup(s) som I kan investere i.

Du har også mulighed for at blive matchet med én af de mere erfarne angels i Danish Business Angels, som kan agere mentor for dig. Og sidst men ikke mindst kan du også vælge blot at snuse til hvad det indebærer at investere i et startup ved at hoppe med på en aktuel investering som passiv investor.

Igennem vores online dealflow platform, Dealum og vores månedlige pitch events får du ydermere eksklusiv adgang, til at møde nogle af de mest spændende kapitalsøgende virksomheder fra det nordiske startup økosystem. Derudover møder du også mange ligesindede business angels, som du kan dele erfaringer og sparre med.

Når du møder en spændende virksomhed på én af vores pitch events eller via. vores online platform, som du overvejer at investere i, skal du tilkendegive din interesse på vores online platform. Herefter vil vores sekretariat samle alle interesserede angels og arrangere det indledende due diligence møde mellem angels og virksomheden. Derfra er det op til angels og iværksættere hvordan investeringen udmøntes.

Hvor meget investeres der pr. investor i DanBAN?

Hvor meget der investeres er både et spørgsmål om den enkelte business angels risikovillighed og om hvilket kapitalbehov den respektive virksomhed har. De fleste investeringer ligger dog på omkring 100.000 – 250.000 DKK pr. angel, og et typisk investeringssyndikat består i gennemsnit af 6-10 business angels.

Hvordan foretages investeringer typisk?

De fleste investeringer der foretages via. DanBANs medlemmer er syndikerede. Det vil sige, at de interesserede investorer typisk stifter et fælles investeringsselskab (oftest et ApS), som investorerne indskyder deres kapital i. Herefter er det investeringsselskabet, der investerer direkte ind i den respektive startup.

Investeringsselskabet tegnes typisk af 1-2 af de deltagende DanBAN investorer. Disse kaldes for aktive investorer og er også dem som repræsenterer investorerne over for iværksætterne fra startuppet.

De øvrige investorer er oftest passive investorer. Det har flere fordele med sig, blandt andet at investorerne bedre kan sprede deres risiko på flere spændende cases uden at skulle bruge lige meget tid på dem alle. Ligeledes behøver iværksætterne ikke at føre en løbende dialog med alle deres investorer, da det er de aktive investorer der står for at holde de passive investorer orienterede om virksomhedens drift og udvikling.

Tjener DanBAN penge på mine investeringer?

Nej. DanBAN er en non-profit organisation, og vi opkræver ikke procenter, administrationsgebyr eller henvisningsgebyrer. DanBAN finansieres af et årligt medlemskontingent fra vores medlemmer og partnere.

Jeg har ikke investeret i startups før, er DanBAN netværket så noget for mig?

DanBAN har været igennem en eksponentiel vækst de sidste par år og mange af vores nye medlemmer, som for eksempel for nyligt har solgt deres første virksomhed som iværksættere, har endnu ikke foretaget en investering endnu. DanBAN er således både en forening for helt nye som for de meget erfarne business angels.

Værdifællesskabet i DanBAN består i en stræben efter at videreudvikle sig som business angel, udvide sit netværk, forøge sine muligheder for at møde de bedste startups at investere i og at bidrage til at styrke det danske startup økosystem. Hvis du kan nikke genkendende til dette, er DanBAN uden tvivl noget for dig.

Hvad koster et medlemskab?

Som DanBAN-medlem betaler du et årligt et kontingent på 10.000 kr. ekskl. moms, for at få adgang til netværkets fordele.

Ansøg om medlemsskab hos Danish Business Angles

Ansøg her