A digital platform for renting land for hunting raises 2.1 mio. DKK with DanBAN investors!

Del på Linkedin
OBS: Artiklen her er forfattet i starten af marts, lige efter at investeringen var gået igennem, men vi bringer historien nu, hvor Openlands netop har trykket publicer på deres nye hjemmeside og har lanceret sin nye app, som nu kan findes i  App Store og på Google Play.

Openlands er en platform, som gør det muligt for jægere at booke jagter direkte hos private lodsejere. Det er en markedsplads for naturoplevelser og en slags Airbnb for jagt. Seks medlemmer har sammen med DanBAN’s Co-Investment Fond givet platformen et stort skub imod ambitionen om at bringe mennesker tættere på naturen gennem enestående jagtmuligheder.

Interview med DanBAN lead-angel Christopher Olesen:

DanBAN-investor Christopher Olesen mødte Openlands i slutningen af DanBAN’s Angel Program forløb til et pitch-event i foråret 2021. Der var mange interesserede investorer, men Openlands valgte ikke at takke ja til en investering med det samme. I efteråret 2021 hørte Christopher Olesen fra Openlands-teamet igen. I forbindelse med investeringen spurgte vi ind til hans første møde med teamet bag Openlands, og hvorfor han valgte at investere:


Hvad fik dig til at investere i Openlands?

Jeg var med det samme hooked på idéen bag Openlands. Det er jo lidt en Airbnb for jægere og naturelskere – og det lød for spændende til ikke at gå ind i.
Med Openlands sættes lodsejere og jægere i forbindelse med hinanden, og du kan som jæger få adgang til nogle natur- og jagtområder uden at være medlem af et konsortium – måske også bare for en enkelt dag. Openlands konceptet tapper ind i nogle meget aktuelle trends, og i særdeleshed efter Corona har der været en stor interesse i at dyrke naturen.

Jeg er selv inkarneret jæger, og som ny jæger var det utroligt svært at finde frem til en god jagt. Idag er der kun Facebook og gamle chat fora til at facilitere dialogen omkring jagtkonsortier, så Openlands løser virkelig et “unmet need”.

Christopher Olesen – DanBAN investor


Hvordan er syndikeringen sammensat og hvad har I af ambitoner for casen?

Vi er seks DanBAN-medlemmer: Undertegnede, Allan Sønderskov Darré, Klaus Pedersen, Kjeld Pedersen, Carsten Sveding, Ole Fich, en udenom netværket Axel Castenschiold, og DanBAN’s Co-Investment Fond. Vi indledte dialogen i efteråret 2021 og lukkede den endelige investeringsrunde i slut februar 2022. Første bestyrelsesmøde er afholdt, og vi har store forventninger til Q2 og Q3.


Hvor stort er potentialet for Openlands? 

Det er rigtig stort, da konceptet dækker både jagt, fiskeri og andre naturoplevelser, som er stort i Skandinavien, større i resten af Europa og endnu større i USA. Der er et super sejt og stærkt hold bag Openlands, og jeg er ikke i tvivl om, at de kan udnytte det potentiale, der venter.


Er der noget nyt du personligt har lært i processen, som du vil dele med andre investorer?

Det er den første case, jeg er lead angel på, så det har været “learning by doing”. Jeg har været rigtig glad for at være medlem af DanBAN. Business Angel Programmet har givet mig en række brugbare værktøjer, og det er en fornøjelse at være i netværk med så mange kompetente og erfarne mennesker, som man også kan række ud til og trække på.


Hvad er investeringsstørrelsen, og hvad skal der ske i fremtiden med Openlands?

Investeringen var på 2.1 millioner DKK. Første skridt handler om at færdiggøre den app, der skal fuldende den digitale oplevelse og derefter – inden udgangen af 2022 – skal vi ud over Danmarks grænser.

Interview med Openlands-teamet:

Openlands er startet af Anders Holmsgaard og Jens Kam, som har kendt hinanden siden studietiden, hvor de begge boede på Nordisk Kollegium. I sommeren 2020 blev de enige om at starte virksomheden Openlands sammen, ud fra en idé om mangel på jagtmuligheder, som Anders havde overvejet i noget tid. Begge kommer fra familier med rødder i landbrug og jagt, og de går begge selv på jagt.

Vi var nysgerrige på, hvordan rejsen har været fra idé til kapitalindsprøjtningen, og hvad fremtiden bringer for Openlands.


Hvad er Openlands, og hvad gør konceptet unikt?

Openlands er en platform, som gør det muligt for jægere at booke jagter direkte hos private lodsejere. I løbet af de næste par måneder lancerer vi vores app-løsning, som giver jægere mulighed for at se et digitalt kort over jagtområdet, samt en række andre features som skal optimere den samlede jagtoplevelse, både før under og efter jagten. Vi er en markedsplads for naturoplevelser, en slags Airbnb for jagt. På sigt vil vi også have andre aktiviteter på platformen, og fælles for dem alle er, at det er noget man kan foretage sig i den frie natur.

Vores helt langsigtede vision tager afsæt i det faktum, at verden over de sidste 50 år har mistet omkring 2/3 af sin biodiversitet. Den primære årsag er at finde hos os selv, i vores søgen på profit. Dette resulterer i at man fælder skoven, fjerner den vilde natur, og i bedste fald erstatter den med industriel monokultur. Vores vision er, at skabe en virksomhed, som bidrager til at løse dette problem. Det er selvfølgeligt et gigantisk mål, men vi ser sådan på det, at jo flere jagter og naturoplevelser vi hjælper med at sælge, jo mere økonomisk incitament er der for lodsejerne til at bevare den vilde natur, som så dermed netop kan opleves, og således bremse – og i bedste fald reetablere – noget af den tabte biodiversitet.
Den vilde natur skal have en værdi, og vi vil bidrage til at den får det igennem let tilgængelige oplevelser i naturen.


Hvordan har vækstrejsen været fra idé start til i dag? 

Vi gik live med vores beta version i slutningen af 2021, så det er stadig early days, men vi har været meget glade for den positive respons vi har fået fra de lodsejere og jægere, som allerede har købt og solgt jagtoplevelser på Openlands. Vi får løbende bekræftet, at vi hjælper folk med at løse et reelt problem, nemlig at det for mange jægere er utrolig svært at finde et sted at gå på jagt. Samtidigt gør vi det nemt for lodsejere at leje jagt ud, og på sigt kan vi skabe mere gennemsigtighed i et ellers lukket marked.

Vores overordnede mission er at Openlands bliver stedet, hvor naturelskere og friluftsfolk verden over kan finde lige netop den oplevelse de ønsker sig – fra en guidet tur i Amazonas jungle til fluefiskeri på Island eller en shelterovernatning med familien, alene i en af de smukke private danske skove.


Hvordan stødte i på DanBAN?

Vi kender DanBAN fra startup-miljøet, som Jens har været en del af siden 2017. Vi kontaktede DanBAN i starten af 2021, og oprettede en profil på deres site, hvorefter vi deltog i et pitch event.


Hvordan har det været at få DanBAN-investorer ombord? 

Det har været en rigtig god oplevelse. Det er altid positivt, når man er i stand til at overbevise dygtige og erfarne mennesker om, at det man går og laver også er noget, der for alvor er interessant som forretningsidé.


Hvilke tanker og refleksion har I haft om processen med at få yderligere investorer med?

For en platform som vores er det en fordel at have så mange tidlige ambassadører som muligt, og det er netop en af styrkerne ved en tidlig engel-investering. Vi har således haft mulighed for at sammensætte et hold af investorer, som hver især kan bidrage med værdifuld viden og netværk.


Hvilke råd vil I give til andre startups, som søger funding, og som er på vækstrejse?

Kom i markedet hurtigt med en beta version, selvom den er langt fra jeres ideelle brugeroplevelse – det giver nogle ”ægte” tidlige læringer, som man ikke kan teste sig til.
Vær fra start opmærksomme på at ansætte folk med det rette kulturelle fit – det er meget lettere at finde folk, der passer fra starten, fremfor at forsøge at ændre folks mentalitet efterfølgende, og sidstnævnte lykkes sjældent.
Sæt nogle store mål fra starten, selvom det virker urealistisk. Det giver moral at føle, at man arbejder hen imod noget stort. Og så slipper man for at skulle finde på noget nyt hvert halve år, hvilket forstærker fokus og alignment på tværs af teamet.


Besøg Openlands platform her.

Læs mere om hvordan din startup kommer i betragtning, til at modtage funding via DanBANLæs her.
Del på Linkedin

Flere nyheder