Global rapport giver bundrekord til risikovillig kapital i Danmark

Global rapport giver bundrekord til risikovillig kapital i Danmark

Adgangen til risikovillig kapital kunne blive meget bedre i Danmark. Dette er en velkendt mavepine blandt danske privatinvestorer, som er sultne på at investere i iværksætteri. Men ikke sultne nok, bl.a. fordi skatteincitamenterne halter stærkt efter i forhold til sammenligningslandene. Eksempelvis beskattes afkast af unoterede aktier med 25 procent i Sverige. I Danmark er det 42 procent.

 

Nede på nummer 72 

Konsekvenserne er, at Danske iværksættere har markant sværere ved at rejse risikovillig kapital sammenlignet med resten af Skandinavien. Faktisk er Danmark nummer 72, når det gælder iværksætternes adgang til risikovillig kapital. Finland, Norge og Sverige indtager hhv. en sjette, tiende og femtende-plads. Det konkluderes i World Economic Forums årlige IT-rapport, hvor 14.000 topledere fra over 140 lande medvirker.

 

»Det er bekymrende, at vi ikke har etableret en virksomhed med mere end 1.000 ansatte siden 1996, fordi det er en periode, hvor der er sket rigtigt meget teknologisk,« siger Jim Hagemann Snabe, der er chairman i World Economic Forum USA til Business.dk. Han er desuden tidligere CEO i SAP og sidder i dag i bestyrelsen i blandt andre Siemens, Alliance og Danske Bank.

 

Læs rapporten her

(find den globale venturekapital-rangering på side 213)

 

Læs artikel fra business.dk her

 

Sådan kommer Danmark op på internationalt kapitalniveau

Danish Business Angels har i samarbejde med DVCA udarbejdet et idé-katalog, der beskriver 10 forslag til rammevilkår, der netop kan fremme adgangen til risikovillig kapital i Danmark.

 

Læs idé-kataloget her


Comments are closed.